Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τέλος οι δωρεάν μετακινήσεις για ΑΜΕΑ και απόρους!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δε θα γίνονται δεκτά πλέον τα πάσο για δωρεάν μετακινήσεις για τα άτομα με αναπηρίες και τους απόρους, συμβεβλημένους με την Πρόνοια, από την 1η Μαρτίου, στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ενώ θα επιβάλλονται και πρόστιμα σε όσους δεν έχουν εισιτήριο.

Ο οργανισμός, που χρηματοδοτείται κάθε χρόνο με γενναία κρατική επιχορήγηση προειδοποιεί ότι δεν θα κάνει δεκτά τα πάσο των αναπήρων από τον επόμενο μήνα, αν το υπουργείο Υγείας δεν εξοφλήσει το ποσό της επιδότησης για το δεύτερο εξάμηνο του 2011.

Η διοίκηση αναμένει την υπογραφή της νέας σύμβασης, καθώς και την αποπληρωμή του χρέους, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, από τη σύμβαση του προηγούμενου έτους.

Σε αυτό το σημείο φτάσαμε; Πως βάζετε κύριοι το μαχαίρι στο λαιμό του ανθρώπου που έχει προβλήματα αναπηρίας; Πως υποχρεώνετε έναν άπορο που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε το φαγητό του να πληρώνει το αντίτιμο του εισιτηρίου του;




Το σχόλιό μας: Τα ίδια κάθε χρόνο, χωρίς να αλλάζει τίποτα. Το επόμενο βήμα θα είναι να διαβάσουμε πως δεν γίνονται αποδεκτά και στα υπεραστικά και στα αστικά ΚΤΕΛ όλης της χώρας με κεντρική απόφαση των διοικήσεων των ΠΟΑΣ και ΠΟΑΥΣ. Αποτέλεσμα του πιο πάνω η λήξη της παράτασης που είχαν δώσει μέχρι 29/2/2012 για την ισχύ των καρτών μετακίνησης αλλά και της μη υπογραφής μέχρι τώρα νέας εγκυκλίου για την ανανέωση των καρτών. Κερασάκι στην τούρτα η για άλλη μια φορά αργοπορημένη και μη αποπληρωμή των οφειλομένων από το αρμόδιο υπουργείο. Ας ελπίσουμε να φιλοτιμηθούν οι αρμόδιοι και άμεσα να δώσουν λύση, πριν ταλαιπωρηθεί κόσμος που δεν πρέπει και βρεθεί στο τέλος στην μέση σαν μπαλάκι όπως και πέρυσι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.