Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ευχαριστήρια επιστολή προς γηροκομείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Καλημέρα σας, Έχω τη μητέρα μου ανάπηρη με αριστερή ημιπληγία, συνέπεια ΑΕΕ. (αναπηρία 80%). Παράλληλα, εδώ και 6 χρόνια, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε και τη μείζονα κατάθλιψη με ψυχωσικά στοιχεία, που τη βασανίζει. Έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ. Με το ΙΚΑ, τις Επιτροπές, τα νοσοκομεία κτλ. Παρόλα αυτά, τα τελευταία δυόμιση χρόνια, βρήκα μια όαση στοργής , αγάπης και φροντίδας. Ορμώμενος από το γεγονός αυτό, έγραψα μια ευχαριστήρια επιστολή, προς τη μονάδα Φροντίδας ηλικιωμένων, που διαμένει η μητέρα μου.Επειδή θεωρώ ότι σήμερα, το κοινωνικό κράτος είναι ανύπαρκτο και στην προσπάθειά μου, να ενημερώσω και άλλους ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν καθημερινά παρόμοια προβλήματα, θα σας παρακαλούσα μα δημοσιεύσετε την επιστολή μου. Θα έπρεπε όλοι μας να προσπαθούμε, με κάθε τρόπο, να απαλύνουμε τον ανθρώπινο πόνο και να ενημερώνουμε και άλλους, για όλες τις προσπάθειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ : Δημήτριος Πουλίδης Καραϊσκάκη 24, Πυλαία Τηλ : 6974-933823 Θεσσαλονίκη 07/02/2012 Προς : Αθανάσιο Καραγιαννίδη, Οίκο Ευγηρίας «Άγιος Γεώργιος» Καβαλάρι, Λαγκαδάς, Τηλ 23940-52713 .

Αγαπητέ Κύριε Καραγιαννίδη, μετά από δυόμισι χρόνια παραμονής της μητέρας μου στο χώρο σας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ολόθερμα, για την ποιότητα υπηρεσιών που μας έχετε προσφέρει . Αν και το «ευχαριστώ», είναι πολύ μικρό, για να εκφράσει αυτό που αισθάνομαι για σας. Κατ' αρχήν θέλω να εξαίρω το χώρο και το περιβάλλον διαβίωσης των ηλικιωμένων.

Η καθαριότητα και η φροντίδα ήταν εξαιρετικές. Το προσωπικό συνολικά σαν ομάδα, αλλά και ο καθένας τους ξεχωριστά, αποτελούν υπόδειγμα προς μίμηση. Όλα αυτά, θεωρώ, ότι αναδεικνύουν την αφοσίωση και την ευαισθητοποίηση σας απέναντι στον ανθρώπινο πόνο και το σοβαρό πρόβλημα της τρίτης ηλικίας. Σε εσάς, το εντυπωσιακό είναι ότι αναπληρώνετε όλα τα κενά του κοινωνικού κράτους. Δείχνετε σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων. Τους παρέχετε σωστή ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Τους κάνετε να νοιώθουν ασφάλεια, κάτι που το Κράτος Πρόνοιας σήμερα αδυνατεί να τους την παρέχει. Τους προσφέρετε απλόχερα, τα αυτονόητα για κάθε άνθρωπο. Για να μπορούν χωρίς άγχος να ζουν την κάθε τους μέρα. Για να μπορούν με ελπίδα να βλέπουν την επόμενη μέρα. Για να μην νιώθουν ότι είναι βάρος στα παιδιά τους.

Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν πως «η ποιότητα και η πνευματική αξία ενός λαού φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στους ηλικιωμένους». Το επίπεδο και η ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών σας έδειξε κάτι περισσότερο για σας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στη μονάδα σας, ξεχώρισαν οι άνθρωποί σας, οι μεταξύ τους ανθρώπινες σχέσεις, η ζεστασιά, η αγάπη, η στοργή. Η μητέρα μου αισθανόταν σαν να ενσωματώθηκε σε μια νέα οικογένεια χωρίς το συναίσθημα ότι είναι βάρος στους άλλους. Παρέχετε σεβασμό της αυτονομίας και τη δυνατότητα στους ενοίκους σας, να ζουν με το δικό τους τρόπο και ρυθμό ώστε να νιώθουν αυτοσεβασμό και αυτοεκτίμηση. Αίσθημα ότι ανήκουν κάπου, ότι κάποιος φροντίζει τις ιδιαίτερες ανάγκες τους με χαρά. Λειτουργείτε σαν μια ομάδα, στην οποία όλοι μπορούν να συμμετέχουν, εξαλείφοντας το αίσθημα της απομόνωσης, που συνήθως αισθάνονται τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Για όλα αυτά, εκ βάθους καρδίας, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Για τη ζεστή σας αγκαλιά, για την ανθρωπιά σας, τον σεβασμό σας. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, γιατί μας δείξατε και μας μάθατε «την ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ…»

ΥΓ. Εύχομαι ότι καλύτερο σε όλους σας - διεύθυνση και προσωπικό – και εύχομαι η προσπάθειά σας, να αποτελέσει υπόδειγμα και πρότυπο, για όλες τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Οικογένεια Γεωργίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.