Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Μειώστε τη χοληστερίνη σας μέσω της άσκησης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η έντονη άσκηση ανεβάζει την καλή χολιστερίνη.

Ένα ποσό χοληστερίνης στο αίμα είναι απαραίτητο για την υγεία, αλλά η υψηλή χοληστερίνη είναι μία κατάσταση που αυξάνει κατά σημαντικό βαθμό την πιθανότητα σας να αναπτύξετε νόσο των στεφανιαίων αγγείων της καρδιάς.

Η χοληστερίνη κάθεται και συσσωρεύετε στο εσωτερικό τοίχωμα των αρτηριών και με αυτό τον τρόπο στενεύει τη διάμετρο του αγγείου επιτρέποντας λιγότερο αίμα να περάσει μέσα από αυτές και να τροφοδοτήσει την καρδιά.

Τρεις τρόποι να μειώστε την χοληστερίνη

-Αλλάξτε την διατροφή σας. Μία διατροφή χαμηλή σε λιπαρά και σε χοληστερίνη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της στένωσης των αρτηριών.

-Aυξήστε την σωματική σας δραστηριότητα. Η άσκηση δυναμώνει την καρδιά και βοηθάει να καθαρίσουν οι βουλωμένες αρτηρίες.

-Χάστε το επιπλέον βάρος. Αν εφαρμόσετε τις δύο παραπάνω οδηγίες το πιο πιθανό είναι να χάσετε βάρος.
Aν ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες για έξι μήνες και η χοληστερίνη σας δεν κατεβεί ίσως θα πρέπει να μειώσετε ακόμη περισσότερο την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών. Μπορεί χρειαστείτε και φάρμακο που μειώνει την χοληστερίνη.

Aσκηση για μείωση της χοληστερίνης

Η συστηματική άσκηση μπορεί να βοηθήσει το λιπιδιακό σας προφίλ. Ακόμα και η ήπια έως μέτρια άσκηση, αν γίνεται καθημερινά μπορεί να ωφελήσει.

Παραδείγματα τέτοιας δραστηριότητας είναι το περπάτημα , η δουλειά στον κήπο, μέτρια – έντονη δουλειά στο σπίτι, ο χορός και οι ασκήσεις στο σπίτι.

Η πιο έντονη άσκηση ανεβάζει την HDL ( καλή χοληστερίνη ) και βελτιώνει την κατάσταση της καρδιάς σας. Αυτό το είδος της άσκησης ονομάζεται «αερόβια» και περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως χαλαρό τρέξιμο, κολύμπι, γρήγορο περπάτημα ή ποδήλατο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.