Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Μια μπύρα την ημέρα... τις ασθένειες κάνει πέρα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πολλά τα οφέλη του δημοφιλούς ποτού στον οργανισμό
.
Η μπύρα εκτός από στιγμές απόλαυσης, προσφέρει και πολλά οφέλη στον οργανισμό. Η κατανάλωση του δημοφιλούς ποτού με μέτρο μπορεί να ενισχύσει την καλή λειτουργία του οργανισμού, ενώ ακόμη συμβάλει στηνπροστασία από διάφορες ασθένειες.

Ακολουθούν τα οφέλη που έχει η μπύρα για τον οργανισμό:

- Γερά κόκκαλα.
Μία μπύρα περιέχει υψηλά ποσοστά πυριτίου που σχετίζονται με την καλή υγεία των οστών. Μία μελέτη του 2009 έδειξε ότι άντρες και γυναίκες που έπιναν 2 ποτήρια μπύρα την ημέρα, είχαν μεγαλύτερη οστική πυκνότητα από εκείνους που δεν έπιναν καθόλου.

- Γερή καρδιά.
Έρευνα του 2011 στην οποία συμμετείχαν 200.000 άνθρωποι, έδειξε ότι όσοι έπιναν ένα ποτήρι μπύρα ημερησίως είχαν 31% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

- Καλύτερη λειτουργία των νεφρών.
Μία φινλανδική μελέτη έδειξε ότι όσοι άνδρες έπιναν ένα μπουκάλι μπύρα ημερησίως, είχαν 40% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης πέτρας στα νεφρά.

- Καλή εγκεφαλική λειτουργία.
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι μία μπύρα την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του Αλτσχάιμερ.

- Μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Πορτογάλοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μαρινάρισμα της μπριζόλας με μπύρα, εξαλείφει κατά 70% τις καρκινογόνες ουσίες, που παράγονται από το κρέας στο τηγάνι.

- Αύξηση του επιπέδου των βιταμινών.
Μία ολλανδική μελέτη έδειξε ότι όσοι είχαν εντάξει την μπύρα στο καθημερινό τους διαιτολόγιο, παρουσίασαν 30% υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Β6 στο αίμα τους από εκείνους που δεν έπιναν καθόλου μπύρα.

- Προστασία από εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ερευνητές του Χάρβαρντ υποστηρίζουν ότι μέτριες ποσότητες αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένων της μπύρας, βοηθούν στην αποφυγή σχηματισμού θρόμβων που είναι υπεύθυνοι για το εγκεφαλικό επεισόδιο.

- Μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη.
Σε μία μελέτη του Χάρβαρντ που συμμετείχαν 38.000 άνδρες που έπιναν 1-2 μπύρες την ημέρα, μείωσαν κατά 25% τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

- Μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Μπορεί το κρασί να είναι καλό για την καρδιά, αλλά η μπύρα μπορεί να είναι καλύτερη. Μία μελέτη του Χάρβαρντ έδειξε ότι οι γυναίκες που έπιναν μπύρα, ήταν λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν υψηλή πίεση από εκείνες που δεν έπιναν.

- Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Σε μία ανασκόπηση του 2005, το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ ανέφερε ότι όσοι πίνουν μέτριες ποσότητες μπύρας ζουν περισσότερο. Εκτιμά μάλιστα ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, αποτρέπει 26.000 θανάτους το χρόνο λόγω των χαμηλών ποσοστών της καρδιακής νόσου, του εγκεφαλικού επεισοδίου και του διαβήτη. Αυτά τα οφέλη ωστόσο δεν φαίνεται να ισχύουν σε άλλες χώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.