Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Γράφει ιστορία η Βίλουντα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Γράφει ιστορία η Βίλουντα

Είναι μια μεγάλη πρωταθλήτρια και το ότι είναι πλέον άτομο με αναπηρία, δεν την σταματάει στο να συνεχίζει να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά της και να ετοιμάζεται να γράψει ιστορία. Ο λόγος για την «χρυσή» Ολυμπιονίκη της Ατλάντα στη δισκοβολία, Ιλκε Βίλουντα, η οποία θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η Γερμανίδα αθλήτρια που έχει κερδίσει χρυσά μετάλλια και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 1990 και του 1994, σε περίπτωση που κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο, θα γίνει η πρώτη αθλήτρια που το καταφέρνει σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Βίλουντα, η οποία υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού, λόγω σηψαιμίας πριν από ένα χρόνο, άρχισε και πάλι προπονήσεις με στόχο να πάρει την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Μάλιστα, σχεδιάζει να συμμετάσχει στη σφαιροβολία της κατηγορίας F58, επειδή ο δίσκος δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα της συγκεκριμένης κατηγορίας αθλητών με αναπηρία.
Ντεμπούτο στο αγώνισμα έκανε τον προηγούμενο μήνα και είχε βολή στα 6.20μ, με την οποία πήρε την 3η θέση σε αγώνα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πλέον σχεδιάζει να πάρει μέσα στο Μάρτιο μέρος σε περισσότερους αγώνες στη Γερμανία, που θα πραγματοποιηθούν στον κλειστό στίβο για άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα που θα κάνω και πάλι αγώνες. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ διαφορετικός σε σχέση με ό,τι είχα συνηθίσει πριν. Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις για τις εμφανίσεις μου. Θα προετοιμαστώ καλά και θα δούμε τι θα συμβεί» είπε η Βίλουντα, η οποία έχει ατομικό ρεκόρ στο δίσκο 74.56μ, επίδοση που είναι η 3η καλύτερη όλων των εποχών στον κόσμο.
Η Βίλουντα προπονείται 5 φορές την εβδομάδα και καταφέρνει να συνδυάζει τον αθλητισμό με την εργασία της ως αναισθησιολόγος σε νοσοκομείο του Χάλε.
Προπονητής της είναι και πάλι ο Γκέρχαρντ Μπέτσερ, ο οποίος την οδήγησε κατά το παρελθόν σε μεγάλες επιτυχίες.

«Μετά από 20 χρόνια προπονητικής συνεργασίας γνωριζόμαστε πλέον πολύ καλά μεταξύ μας.
Ακόμη και αν πλέον είναι συνταξιούχος, είμαι ευχαριστημένη που με πήρε κάτω από τα φτερά του» δήλωσε η αθλήτρια, που ως σφαιροβόλος είχε ατομικό ρεκόρ 20.23μ.
Μέχρι τώρα υπάρχει μόνο ένας αθλητής που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ούγγρος αθλητής της ξιφασκίας, Παλ Ζέκερες, πήρε χάλκινο μετάλλιο το 1988 στους Ολυμπιακούς της Σεούλ, αλλά στη συνέχεια, καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ατύχημα με λεωφορείο, κατάφερε να κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια και τρία χάλκινα σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.