Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Βόλος: Αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει μία από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές της Νέας Ιωνίας, στο Νέο Δέλτα, εξασφαλίζοντας δημόσιο κοινόχρηστο χώρο σύγχρονων απαιτήσεων, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και πλέον ο Δήμος Βόλου προχωρεί στις διαδικασίες για την υλοποίησή του, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Το έργο προβλέπει την εξασφάλιση 51 θέσεων στάθμευσης και 3 θέσεων για ΑμεΑ, καθώς και πεζοδρόμων.


Η συνολική επιφάνεια των οδών, συμπεριλαμβανομένης της επιφάνειας των θέσεων στάθμευσης, θα είναι περίπου 2.500,00 τ.μ. Στην υπόλοιπη επιφάνεια, περίπου 3.700,00 τ.μ., θα αναπτυχθεί ένα δίκτυο πεζοδρόμων, οι οποίοι θα καταλήγουν σε ένα κεντρικό σημείο συνάντησης (καθιστικό), ενώ ανάμεσα στους πεζοδρόμους προβλέπεται πράσινο. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή μικρού μπάσκετ και η ανάπτυξη διαφόρων παιδικών παιχνιδιών.


Στο χώρο της παιδικής χαράς θα κατασκευαστεί κιόσκι (ξύλινη κατασκευή) με δίριχτη στέγη, και θα τοποθετηθούν πλάκες φωτοβολταϊκών πάνελ 15.00 τ.μ. Φωτοβολταϊκά πάνελ 35.00 τ.μ.(υπό μορφή σωλήνων) θα τοποθετηθούν και σε άλλο σημείο του χώρου, με σκοπό η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια να διασφαλίζει το κόστος λειτουργίας (μέσω ΔΕΗ) του παραπάνω έργου.

Σημειώνεται, το έργο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις επιταγές της πράσινης ανάπτυξης των πόλεων, καθώς προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν υλικά, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα του αστικού περιβάλλοντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.