Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ψάχνουν λύση για τη μεταφορά των μαθητών στην Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αίτηση ανάκλησης της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τρόπους για να συνεχίσει απρόσκοπτα η μεταφορά των μαθητών, που κινδυνεύει να τιναχτεί στον «αέρα» εξαιτίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναζητούν τόσο η Περιφέρεια Κρήτης, όσο και η διοίκηση του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης,σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη σήμερα ή αύριο η Περιφέρεια θα καταθέσει αίτηση ανάκλησης στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Το Ελεγκτικό Συνέδριο την προηγούμενη εβδομάδα απέρριψε την παράταση της σύμβασης μεταξύ ΚΤΕΛ και Περιφέρειας Κρήτης που λήγει τέλος του χρόνου γιατί αντίκειται στο ευρωπαϊκό δίκαιο.

Όπως είναι γνωστό με τον «Καλλικράτη» η ευθύνη της μεταφοράς μετατίθεται από τις νομαρχίες στους δήμους, όμως, με παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων, μέχρι να προχωρήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες οι δήμοι, η μεταφορά γίνεται από την εκάστοτε Περιφέρεια.

Ο κ. Κουκιαδάκης τονίζει πως το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και δεν αφορά μονάχα στο Ηράκλειο ή την Κρήτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει και άλλος δρόμος να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, αυτός της δικαιοσύνης, όμως, ακόμα και αν δικαιωθεί το ΚΤΕΛ, θα καθυστερήσει να παραλάβει τα χρήματα που του οφείλονται.

Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα να δίνονται τα χρήματα στους ίδιους τους γονείς για να καλύπτουν τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών, όμως, όπως λέει ο κ. Κουκιαδάκης, πρόκειται για μία πολύπλοκη διαδικασία, την οποία μπορεί να επιλέξει η Περιφέρεια αν δε βρεθεί άλλη λύση.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΚΤΕΛ εκφράστηκε προβληματισμός, ωστόσο δεν ελήφθη καμία απόφαση και η διοίκηση του ΚΤΕΛ θα περιμένει να δει τα αποτελέσματα της παρέμβασης της περιφέρειας.

Για τη σχολική χρονιά 2010-2011 οφείλονται στα ΚΤΕΛ 925.000 ευρώ, ενώ για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 1.500.000 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.