Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Όμορφα μάτια με βλεφαροπλαστική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Εξάλειψη της έκφρασης θλίψης και κούρασης.

Οι εκφράσεις που οφείλονται στις συσπάσεις των μυών του προσώπου και προκαλούνται από τα συναισθήματα της συγκεκριμένης στιγμής είναι βασικό στοιχείο ομορφιάς (αινιγματικό χαμόγελο Mona Lisa).

Η αισθητική χειρουργική συμβάλλει αποτελεσματικά στην ανάδειξη και στη διατήρηση της ομορφιάς τόσο με άμεσο όσο και με έμμεσο τρόπο.

Άμεσα, με την τροποποίηση των αναλογιών, την αποκατάσταση της συμμετρίας και της αρμονίας και την ανανέωση του δέρματος του ανθρώπινου σώματος.

Έμμεσα, με τη βελτίωση της αυτοπεποίθησης και του ψυχισμού, την αποβολή του άγχους, της ασχήμιας και του γηρασμού και την έξοδο από τον απομονωτισμό.

Βλεφαροπλαστική είναι η χειρουργική αφαίρεση του χαλαρωμένου δέρματος των βλεφάρων και του ενδοκογχικού λίπους.

Ακόμη είναι η αφαίρεση ογκιδίων και στιγμάτων (ξανθελάσματα, αδενώματα, πανάδες). Διόρθωση της εκ στροφής τού κάτω βλεφάρου (γεροντικό εκτρόπιο) και, τέλος, απόσβεση των ρυτίδων στις έξω γωνίες των ματιών (πόδι χήνας).

Με τη μέθοδο αυτή εξαλείφουμε την έκφραση θλίψης και κούρασης, τους μαύρους κύκλους και βελτιώνουμε την όραση που σε βαριές περιπτώσεις παρεμποδίζεται.

Η βλεφαροπλαστική, όπως δημοσιεύεται στην «Ελευθεροτυπία», είναι κατ' εξοχήν επέμβαση που αλλάζει τα παρεξηγημένα χαρακτηριστικά και μεταβάλλει τη φυσιογνωμία του προσώπου. Είναι πιθανόν μαζί με τη βλεφαροπλαστική να απαιτηθούν πρόσθετες παρεμβάσεις προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα. Τέτοιες παρεμβάσεις είναι η ανανέωση δέρματος των βλεφάρων με laser, η εμφύτευση ουσιών, όπως το υαλουρονικό οξύ και το κολλαγόνο, η χρήση botox.

Η βλεφαροπλαστική δεν αναστέλλει τη διαδικασία της γήρανσης και επομένως η ανανέωση που επιτυγχάνει μειώνεται σταδιακά, με την πάροδο του χρόνου. Κατά μέσο όρο διατηρείται ικανοποιητικά για 7 έως 10 χρόνια. Είναι, επομένως, πιθανό να απαιτηθεί επανάληψη σε χρόνο που εξαρτάται από μια ποικιλία παραγόντων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η ηλικία, οι επαγγελματικές απαιτήσεις (τραγουδιστές, ηθοποιοί, δημόσια πρόσωπα), η ποιότητα του δέρματος, η ψυχική διάθεση (κατάθλιψη) και οι συνθήκες διαβίωσης.

Υπάρχουν δύο είδη τεχνικής: η κλασική βλεφαροπλαστική, στην οποία γίνεται αναισθησία τμηματικά, και η βλεφαροπλαστική, διαμέσου του επιπεφυκότος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.