Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Αλλαγή σελίδας για το κυπριακό αναπηρικό κίνημα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Μήνυμα χειραφέτησης από το νέο πρόεδρο της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων Χ. Νικολαϊδη.



Ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων Χρίστος ΝικολαίδηςΟ νέος πρόεδρος της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων Χρίστος Νικολαίδης

Η εκλογική γενική συνέλευση της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ) που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011 στη Λευκωσία , σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για το αναπηρικό κίνημα της Κύπρου.Η αλλαγή σελίδας τεκμαίρεται καταρχάς από την ανανέωση προσώπων. Στην θέση του προέδρου της ΚΥΣΟΑ εξελέγη ο πρόεδρος της παγκύπριας οργάνωσης τυφλών Χρίστος Νικολαίδης τερματίζοντας την μακροχρόνια θητεία του προκατόχου της Μ. Φλωρέντζου. Αντίστοιχες αλλαγές υπήρξαν και σε άλλες κρίσιμες θέσεις του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου.

Σε ότι αφορά το περιεχόμενο της αλλαγής, μια πρώτη ιδέα δίδεται από κάποιες στρατηγικές επισημάνσεις του νεοεκλεγέντος προέδρου ενώπιον της εκλογικής γενικής συνέλευσης. Όπως επισημάνθηκε από τον Χ. Νικολαίδη, “τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο και με αργούς σχετικά ρυθμούς, η Κυπριακή πολιτεία και κοινωνία μοιάζει σταδιακά να υιοθετεί κάποιες βασικές προοδευτικές κατευθύνσεις και αντιλήψεις αναφορικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Όμως στο επίπεδο της εφαρμογής στην πράξη, έχουν παρατηρηθεί ουκ ολίγες στρεβλώσεις τις οποίες το Κυπριακό αναπηρικό κίνημα καλείται πλέον να αποκαταστήσει”.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η κριτική επισήμασνση του νέου ηγέτη του Κυπριακού αναπηρικού κινήματος αναφορικά με το περιεχόμενο των επιβεβλημένων στρατηγικών χειραφέτησης για τα προσεχή κρίσιμα χρόνια. Η συμπυκνωμένη θέση του Χ. Νικολαίδη μοιάζει να υπερβαίνει τα Κυπριακά σύνορα και να αφορά συνολικότερα τις στρατηγικές για την αναπηρία. Την αντιγράφουμε: “Καλούμαστε να αποκτήσουμε στρατηγικό βλέμμα στο μέλλον. Να αναλύσουμε επαρκώς και κατανοήσουμε την συγκυρία, τους σοβαρούς κινδύνους της εξελισσόμενης διεθνώς οικονομικής κρίσης που εξ΄ αντικειμένου θα λειτουργήσει πιεστικά σε ότι αφορά τις κατακτήσεις των λεγόμενων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων προεξάχουσας της κοινωνικής ομάδας των ατόμων με αναπηρία. Τούτο σημαίνει ότι οφείλουμε πλέον να επεξεργαζόμαστε ακόμα πιο στοχευμένες και αποτελεσματικές πολιτικές. Να τις προτείνουμε με ιδιαίτερη πειστικότητα και τεχνογνωσία, αλλά και να τις υποστηρίζουμε με συνέπεια και θεμελιωμένη συνείδηση ώστε να τις επιβάλλουμε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.