Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ονειρευόσασταν πάντα να έχετε μπλε μάτια;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σε λίγα χρόνια θα μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας.

Μήπως ανήκετε σε αυτούς που πάντα ονειρευόσασταν να είχατε μπλε μάτια; Σύντομα το όνειρό σας μπορεί να γίνει πραγματικότητα, χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγετε στους χρωματικούς φακούς.

Ο Dr Gregg Homer από το ιατρικό κέντρο Stroma Medical στην Καλιφόρνια ισχυρίζεται ότι μπορεί να αλλάξει μόνιμα το χρώμα των ματιών ενός ατόμου μέσα σε 20 δευτερόλεπτα!

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί ονομάζεται Lumineyes. Χρησιμοποιεί ένα λέιζερ που έχει ρυθμιστεί σε τέτοια συχνότητα που να μπορεί να μετατρέπει τα καφέ μάτια σε… μπλε!

Το λέιζερ αφαιρεί την καφέ χρωστική ουσία του ματιού, ή αλλιώς μελανίνη, που βρίσκεται στο άνω στρώμα της ίριδας με αποτέλεσμα να «αναδύεται» το μπλε χρώμα που σταθεροποιείται μέσα σε δύο με τρεις εβδομάδες.

Ο ίδιος έχει αφιερώσει τα τελευταία δέκα χρόνια στην ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας και τονίζει ότι το αποτέλεσμα είναι μη αναστρέψιμο καθώς ο καφέ ιστός δε μπορεί να αναγεννηθεί.

Η Stroma Medical έχει ξεκινήσει περιορισμένα πειράματα σε ανθρώπους και βρίσκεται στο στάδιο αναζήτησης χρηματοδότη για την ολοκλήρωση των ερευνών.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Dr Homer η συγκεκριμένη μέθοδος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός ΗΠΑ σε 18 μήνες και εντός σε 3 χρόνια, ενώ το κόστος της θα αγγίζει τα 3.000 δολάρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.