Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Έργα αναβάθμισης στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.




«Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην Αττική, διότι η αύξηση των τουριστικών επισκέψεων την οποία βλέπουμε σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, δεν αντικατοπτρίζεται σε αυτή. Θεωρούμε ότι ένας λόγος είναι και τα επεισόδια που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια», είπε ο υπουργός Παύλος Γερουλάνος χθες το πρωί στο Σούνιο. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού επισκέφθηκε τον χώρο και ενημερώθηκε από την προϊσταμένη της Β' ΕΠΚΑ Ελένη Μπάνου, για την εξέλιξη των εργασιών διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου, που είναι ο τρίτος σε επισκεψιμότητα στην Αττική.

Ο υπουργός σχολίασε και τα στοιχεία της έκθεσης της Τραπέζης της Ελλάδος για την τουριστική δαπάνη φέτος από ξένους επισκέπτες: «Τα νεώτερα στοιχεία που έχουμε δείχνουν μια αύξηση της τάξεως του 13% σε αφίξεις και σημαντική αύξηση στις εισπράξεις. Η προσπάθεια που γίνεται πρέπει να συνεχιστεί», είπε. Οι εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο άρχισαν μετά την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 1.650.000 ευρώ. Προβλέπεται ελεγχόμενη και υποδεικνυόμενη επίσκεψη με δημιουργία διαδρομών περιήγησης, στάσεων ενημέρωσης και ανάπαυσης, οριοθέτηση των μνημείων με κατάλληλες περιφράξεις και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων.
Θα τοποθετηθούν επίσης φυλάκια στο ιερό του Ποσειδώνα και στο ιερό της Αθηνάς και θα γίνει νέα περίφραξη του ιερού της Αθηνάς σουνιάδος, ενώ θα πραγματοποιηθούν εργασίες απομάκρυνσης παλαιάς αποθήκης προσκτισμένης στο αρχαίο τείχος, καθώς και σωστικές και αναστηλωτικές εργασίες στο ίδιο το τείχος. Ακόμα, δημιουργείται δυνατότητα πρόσβασης για ΑμεΑ ενώ προβλέπεται και η έκδοση φυλλαδίου σε μορφή Braille.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.