Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Εν αναμονή η ΑΓΑΠΗ για την αποκατάσταση της αδικίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.




Το λιγότερο κυβερνητική γκάφα μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι ο Σύλλογος «Αγάπη», ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου του οποίου οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται από το κράτος, περιλαμβάνεται στη λίστα με τους 151 φορείς του δημοσίου όπου εφαρμόζεται το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Και πώς να σχολιάσει κανείς το γεγονός ότι θα πρέπει ο ίδιος ο σύλλογος να στείλει επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να το ενημερώσει ότι νομικά δεν «στέκει» να περιλαμβάνεται στη λίστα;


Σήμερα μετά από επικοινωνία που είχε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή με τον υφυπουργό Πρόνοιας κ. Μπόλαρη σχετικά με το θέμα, το Δ.Σ. του συλλόγου θα αποστείλει επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών στην οποία θα διευκρινίζει ότι πρόκειται για ένα σωματείο που δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό δημόσιο, επομένως δεν μπορεί να υπαχθεί στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.


«Ο κ. Μπόλαρης μου είπε ότι κανονικά η νομοθεσία δεν συμπεριλαμβάνει τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και θα πρέπει να σταλεί επιστολή από το σύλλογο στο υπουργείο οικονομικών που να αναφέρει ότι παρόλο που είναι εποπτευόμενο σωματείο από το υπουργείο υγείας παρόλα αυτά δεν είναι σωματείο που έχει σχέση με το κράτος. Επομένως δεν υπάγεται στον νόμο περί εργασιακής εφεδρείας και χρειάζεται να γίνει μια επιστολή στο υπουργείο οικονομικών με το καταστατικό και την απόφαση σύστασης σωματείου».


Νομικά, συμπλήρωσε η ίδια, δεν μπορεί να γίνει απόλυση προσώπου, το οποίο δεν πληρώνει το ελληνικό δημόσιο, κάτι που είναι προφανώς σαφές για όλους εκτός από το ίδιο το υπουργείο το οποίο έχει συμπεριλάβει μια σειρά από τέτοιους φορείς τη λίστα του γιατί δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει το είδος, τα καταστατικά και το έργο τους.


«Ο σύλλογος δραστηριοποιείται και οι εργαζόμενοι πληρώνονται, από τις δωρεές των ρεθυμνιωτών και τα τροφεία των παιδιών τα οποία καλύπτονται από τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Ο σύλλογος δεν έχει καμία σχέση με το κράτος ούτε σε επίπεδο επιχορήγησης ούτε πληρωμής υπαλλήλων», μας είπε σχολιάζοντας την κατάσταση που δημιουργήθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ του συλλόγου, μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος.


Από την πλευρά της η Διευθύντρια του Συλλόγου κα Ιωάννα Χρυσού, ελπίζει πως με την επιστολή των δικαιολογητικών στο υπουργείο «θα απαλλαγούμε και η αδικία θα αποκατασταθεί».


Αξίζει να σημειωθεί πως ο σύλλογος απασχολεί 5 άτομα προσωπικό και πρόσφατα μέσω ενός προγράμματος από το υπουργείο Εργασίας με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, προσέλαβε 4 ακόμα άτομα, προκειμένου γίνονται προγράμματα ημερήσιας φροντίδας στο σύλλογο. Και πάλι βέβαια σύμφωνα με την κα Χρυσού δεν επαρκούν οι εργαζόμενοι για να μπορούν να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα τα άτομα με αναπηρία που απευθύνονται στο σύλλογο.


Αξίζει να σημειώσουμε πως πολλοί φορείς εκτός από την «Αγάπη» έχουν αντιδράσει στο γεγονός ότι περιλαμβάνονται στη λίστα και στέλνουν επιστολές στο υπουργείο.


Ψήφισμα διαμαρτυρίας από το δημοτικό συμβούλιο ζητά ο Στ. Σπανουδάκης


Τη δυνατότητα συζήτησης του θέματος που προέκυψε με τον σύλλογο «Αγάπη» στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζητά με επιστολή στον πρόεδρο του Δ.Σ. ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Σπανουδάκης.


Αναλυτικά αναφέρει:
«Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ότι ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Παιδιών και Ενηλίκων με αναπηρία Ρεθύμνου, ο γνωστός σε όλους μας «Σύλλογος Αγάπη» περιλαμβάνεται μεταξύ των 151 φορέων του δημοσίου, στους οποίους ενεργοποιείται το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
Είναι γνωστό σε όλους, ότι ο δραστήριος αυτός σύλλογος εδώ και 22 χρόνια προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην κοινωνία μας, με τον αλτρουισμό και την αυταπάρνηση του ελάχιστου προσωπικού του αλλά και με τους εθελοντές, που τον αγκάλιασαν αναγνωρίζοντας το έργο του, όπως άλλωστε και ολόκληρη η Ρεθεμνιώτικη κοινωνία.


Δεν μπορώ να γνωρίζω με ποια λογική το υπουργείο πιστεύει, ότι ο Σύλλογος έχει πλεονάζων προσωπικό, το οποίο πρέπει να τεθεί σε εφεδρεία, το σίγουρο πάντως είναι, ότι μια τέτοια εξέλιξη μείωσης προσωπικού θα οδηγήσει το Σύλλογο στην υπολειτουργία του και στο σταδιακό κλείσιμό του, που αυτό σίγουρα θα διαμορφώσει μια δυσμενή κατάσταση για την κοινωνία μας. Γι’ αυτό ο Δήμος Ρεθύμνης οφείλει να παρέμβει δυναμικά και να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να ματαιώσει κάθε δυσμενή εξέλιξη.
Παρακαλώ κύριε Πρόεδρε όπως στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να δώσετε τη δυνατότητα συζήτησης του θέματος ώστε να εκδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου και να αναληφθούν πρωτοβουλίες στήριξης του «Συλλόγου Αγάπη»».




Πηγή: http://www.goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.