Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Εξαθλιώνουν τα παιδιά των δρόμων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Με συναισθήματα θλίψης αλλά και οργής πλημμύρισαν προχθές το απόγευμα χιλιάδες διερχόμενοι τουρίστες, που αντίκρισαν στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της πόλης μας (την οδό Σωκράτους στην Παλιά Πόλη) ένα μικρό παιδί με ακορντενόν να ζητιανεύει και την ίδια ώρα να το παίρνει ο ύπνος από την εξάντληση και την κόπωση!

Τα παιδιά αυτά, που χρησιμοποιούνται από τα κυκλώματα των γνωστών αγνώστων στην περιοχή μας, υποχρεώνονται να τηρούν εξαντλητικά ωράρια επαιτείας και στήνονται από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ πολλές φορές, σε κεντρικά σημεία του νησιού μας.

Το συγκεκριμένο παιδάκι, ηλικίας μικρότερης των 6 ετών, βρίσκονταν από νωρίς το πρωί στην οδό Σωκράτους και μέχρι αργά το απόγευμα.

Σε κάποιες στιγμές μάλιστα, όπως περιέγραψαν μιλώντας χθες στην «Ροδιακή» συμπολίτες μας, το παιδάκι (που εικονίζεται στην σχετική φωτογραφία) έδειχνε τόσο αποκαμωμένο που δεν άντεχε άλλο, με αποτέλεσμα να σταματά την μουσική και να… κοιμάται πάνω στο ακορντεόν στιγμιαία!

Η εικόνα αυτή, προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο θλίψη, αλλά και οργή για το σύστημα πρόνοιας και αντιμετώπισης τέτοιων θεμάτων, από τα εντεταλμένα κρατικά μας όργανα, αφού επί της ουσίας καμία υπηρεσία δεν ασχολείται πέραν των διωκτικών αρχών που έχουν αποκλειστικά και μόνο κατασταλτικό ρόλο.

Παλιά πόλη, έξοδος λιμανιού, κεντρικές διασταυρώσεις στην Εθνικής Αντιστάσεως και βέβαια Παλιά Πόλη αποτελούν τα καίρια πόστα των επαιτών στο νησί μας.

Τα… καραβάνια των επαιτών που τις τελευταίες εβδομάδες ήρθαν στο νησί μας, έχουν… εγκατασταθεί στα σημεία αυτά, καταγράφοντας έτσι τριτοκοσμικές εικόνες στα μάτια χιλιάδων ξένων και Ελλήνων τουριστών που βρίσκονται στη Ρόδο για τις διακοπές τους αυτή την εποχή.
Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, έχουν αυξήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα τις συλλήψεις τα επαιτών αυτών σε πολλές από τις περιοχές του νησιού μας συλλαμβάνοντας πάρα πολλούς (μεταξύ των οποίων και ανήλικους) από διάφορα σημεία της πόλης μας, αλλά το κακό φαίνεται ότι δεν περιορίζεται ούτε στο ελάχιστο.

Στα άτομα αυτά, η κύρια πλειοψηφία τους είναι αλλοδαποί και έρχονται στην Ελλάδα, ειδικά τους θερινούς μήνες, υπολογίζοντας σε αντίστοιχα οφέλη από την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού.

Τα κυκλώματα των επαιτών, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αδίστακτα και ότι χρησιμοποιούν κυρίως ανθρώπους με κινητική αναπηρία για να επαιτούν από τους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας.

Ακόμα χειρότερα, τα κυκλώματα αυτά δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν και παιδιά ακόμα και μικρής ηλικίας (νεογνά) τα οποία περιφέρουν από το πρωί μέχρι το βράδυ μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες για να προκαλέσουν έτσι την ελεημοσύνη του κόσμου.

Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, αφού οι εικόνες της ντροπής και της αθλιότητας αυτής, προσβάλλουν, εξευτελίζουν και υποβαθμίζουν την γενικότερη τουριστική εικόνα στην περιοχή μας, δίνοντας έτσι εντύπωση, τριτοκοσμικής πόλης.

Η Παλιά Πόλη επίσης, τόσο στις εισόδους της όσο και σε όλη της την έκταση, κυριεύεται τόσο τις πρωινές όσο και τις βραδινές ώρες από διάφορους τέτοιους «επισκέπτες» οι οποίοι φθάνουν στο σημείο να εισέρχονται όχι μόνο σε καφετέριες και εστιατόρια, αλλά και σε εμπορικά καταστήματα στα οποία βρίσκονται εκείνη την ώρα επισκέπτες –πελάτες, επιχειρώντας έτσι να τους πουλήσουν κάθε λίγης αντικείμενα που έχουν μαζί τους!

Οι περισσότεροι από αυτούς, είναι εφοδιασμένοι με… ιατρικές γνωματεύσεις, με έγγραφα που προσδιορίζουν τις παθήσεις τους, τα οποία βέβαια φροντίζουν να επιδεικνύουν σε κάθε περίπτωση.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ούτε το περιεχόμενο, αλλά ούτε και την πάθηση.
Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πραγματικά περιστατικά, τα οποία όμως οι ίδιοι ή κάποιοι συγγενείς τους, εκμεταλλεύονται στο έπακρο για να αποκομίσουν χρηματικά και άλλα οφέλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.