Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Πρέβεζα: Μπαίνει στην ψηφιακή εποχή ο Δήμος Ζήρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Παίρνει 120.000 ευρώ για να κάνει πράξη την ηλεκτρονική δημοκρατία.

Σημαντική επιτυχία για το Δήμο Ζηρού, κατόπιν θετικής αξιολόγησης της πρότασης, η ένταξη της πράξης «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ» από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνισμού και Ναυτιλίας- Ειδική Διαχείριση Επιχειρησιακού προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ». Η Δημόσια δαπάνη της πράξης ανέρχεται σε 120.000 ευρώ και αντικείμενο του προτεινόμενου έργου είναι η ανάπτυξη ενός Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας.

Μέσω του προγράμματος οι πολίτες θα συμμετάσχουν στη διαχείριση των τοπικών δημόσιων υποθέσεων εκφράζοντας τις απόψεις και τις ανάγκες τους ενώ θα δίνεται παράλληλα η δυνατότητα στο Δήμο να δημοσιοποιεί τις αποφάσεις και το έργο του και να (αυτό)αξιολογεί τη λειτουργία του μηχανισμού αντιμετώπισης των προβλημάτων και απαιτήσεων των πολιτών.

Επιπλέον, το σύστημα θα συγκεντρώνει, απεικονίζει και διαχειρίζεται πληροφορίες και δεδομένα του Δήμου που αφορούν σε άτομα με αναπηρία ενώ θα παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες που θα διευκολύνουν την εξυπηρέτησή τους από τις υπηρεσίες του Δήμου, την μετακίνησή τους την αναζήτηση εργασίας αλλά και την ανάδειξη προβλημάτων της καθημερινότητάς τους.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου θα δημιουργηθούν τρισδιάστατοι ψηφιακοί χάρτες(3D) μέσω των οποίων θα παρέχονται υπηρεσίες με γεωγραφική αναφορά (παράπονα, προβλήματα κλπ) και θα απεικονίζονται γεωγραφικά οι υπάρχουσες υποδομές εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία του Δήμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.