Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Κεντρική Μακεδονία: Στον «αέρα» 22 ιδρύματα πρόνοιας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Εικοσιδύο ιδρύματα πρόνοιας της Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται στον «αέρα» για ακόμη μια φορά, καθώς ακόμα δεν έχει εκταμιευθεί η δεύτερη δόση χρηματοδότησης, ύψους 437.000 ευρώ.

Τα χρήματα για το πρώτο τρίμηνο του 2011 εκταμιεύθηκαν τον Μάιο, ενώ η δεύτερη δόση ακόμα εκκρεμεί, με αποτέλεσμα τα ιδρύματα να αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, σύμφωνα με την περιφερειακή σύμβουλο, εντεταλμένη σε θέματα πρόνοιας, Έφη Βασιλειάδου.

«Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι πέρυσι, για 13 ιδρύματα μόνο της Θεσσαλονίκης, τα οποία φιλοξενούν περισσότερα από 500 παιδιά, δόθηκαν 4,5 εκατομμύρια ευρώ κρατικής χρηματοδότησης σε σχέση με φέτος που για τα 22 ιδρύματα όλης της Κεντρικής Μακεδονίας θα δοθούν μόλις 1,9 εκατομμύρια ευρώ», εξηγεί η κ. Βασιλειάδου. Όπως επεσήμανε, «η βιωσιμότητα των ιδρυμάτων είναι πλέον αμφίβολη καθώς το προσωπικό είναι απλήρωτο και οι οφειλές, όπως και τα χρέη στο ΙΚΑ και τους προμηθευτές, συσσωρεύονται».

«Ήδη, βασιζόμαστε στην καλή διάθεση των εργαζομένων που προτιμούν να παραμένουν απλήρωτοι, παρά να βγουν στην ανεργία σε καιρό οικονομικής κρίσης», λέει η κ. Βασιλειάδου, διευκρινίζοντας ότι τα συγκεκριμένα ιδρύματα κάνουν αξιόλογο κοινωνικό έργο και τα περισσότερα διοικητικά συμβούλια απαρτίζονται από γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλήματα αντιμετωπίζουν το ορφανοτροφείο θηλέων «Μέλισσα», ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αυτιστικών Ατόμων «Ελπίδα», το σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής ΑΜΕΑ «Σωτήρ», το Κέντρο Ειδικής Αγωγής, η Μέριμνα Παιδιού, το Άσυλο Παιδιού, το ίδρυμα παίδων Τούμπας «Ελπίς», η Αγροτική Παιδική Φωλιά, ο παιδικός σταθμός «Αργώ», η Εταιρία Σπαστικών, η Σχολή Τυφλών «Ηλιος», ο σύλλογος Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων και το σωματείο Ειδικής Αγωγής και Προστασίας ΑΜΕΑ «Η ζωή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.