Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Αναστέλλεται επ' αόριστον ο Ελληνικός παραολυμπιακός αθλητισμός

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για τα παραολυμπαικά πρωταθλήματα και τις αποστολές αθλητων σε διεθνείς συναντήσεις

Κίνδυνο αποβολής της χώρας μας από τους παραολυμπιακούς του Λονδίνου διαβλέπει η εθνική αθλητική ομοσπονδία ΑμεΑ




Διαμαρτυρόμενη για την μη χρηματοδότηση του παραολυμπιακού αθλητισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011 η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ – ΑΜΕΑ) αποφάσισε την αναστολή επ’ αόριστον όλων των πρωταθλημάτων για αθλητές με αναπηρία αλλά και όλων των εθνικών αποστολών σε διεθνείς διοργανώσεις.

Η απόφαση επάρθη στο τελευταίο Δ.Σ. της ομοσπονδίας (4 Μαίου) . Πέραν της απόφασης αναστολής των πρωταθλημάτων, η ΕΑΟΜ - ΑμεΑ ανακοίνωσε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα αρχής γενομένης με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο παιδείας την Πέμπτη 12 Μαίου στις 9 το πρωί. Οπως εξηγεί η ομοσπονδία σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό υγείας “δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ μέσα στο 2011, την στιγμή που οι περισσότερες αθλητικές ομοσπονδίες στην χώρα μας αναμένουν την τέταρτη δόση της επιχορήγησής τους ”.

Αναλύοντας την κατάσταση οικονομικού αδιεξόδου η ομοσπονδία εξηγεί : “Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε καν για τη μισθοδοσία Μαΐου του τακτικού προσωπικού. Δεν υπάρχουν χρήματα για την αμοιβή κανενός από τους συνεργάτες της Ομοσπονδίας. Τα τηλέφωνα έχουν ήδη κοπεί . Δεν υπάρχουν χρήματα για να πραγματοποιήσουμε καμία διοργάνωση”.

Ειδικότερα σε ότι αφορά την αναστολή των εθνικών αποστολών σε διεθνείς διοργανώσεις, αξίζει να τονιστεί ότι παραμονεύει πλέον σαφής ο κίνδυνος διασυρμού του ελληνικού παραολυμπιακού αθλητισμού. Για τον εξής λόγο : Δεδομένου ότι η επιτυχής παρουσία των ελλήνων παραολυμπιακών πρωταθλητών στις επικείμενες διεθνείς διοργανώσεις αποτελεί επίσημο κριτήριο πρόκρισης για τους παραολυμπιακούς του Λονδίνου, ενδεχόμενη μη συμμετοχή μπορεί να σημάνει παρέμβαση της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) και αποκλεισμό από τους αγώνες της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.