Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Η Θαλπωρή: Πρόγραμμα Βοήθειας ΑμεΑ και Ηλικιωμένων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Χρειάζεστε Βοήθεια στο Σπίτι;
Δωρεάν Παροχή Κατ’οίκον Υπηρεσιών Κοινωνικής Μέριμνας σε Ηλικιωμένους Ανθρώπους

Η ΘΑΛΠΩΡΗ είναι μία Δομή παροχής υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας που συστάθηκε το 2009 προκειμένου να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε δύο βασικές πληθυσμιακές ομάδες α ) Ανθρώπους άνω των 65 ετών και β) Ανθρώπους οποιασδήποτε ηλικίας, οι οποίοι δεν είναι αυτοεξυπηρετούμενοι, δηλ. ΑΜΕΑ. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους η ΘΑΛΠΩΡΗ έχει συστήσει μία ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων και βοηθητικού προσωπικού, οι οποίοι είναι στη διάθεσή τους, προκειμένου να τους παρέχουν σε τακτή χρονική διάρκεια υπηρεσίες κατ’ οίκον κοινωνικής μέριμνας.

Τι αφορά το Πρόγραμμα/Οι υπηρεσίες της Θαλπωρής

Οι υπηρεσίες της Θαλπωρής περιλαμβάνουν Νοσηλευτική Προληπτική Φροντίδα, Προληπτική Ιατρική, Φυσιοθεραπεία, ΚοινωνικοΨυχολογική, Συμβουλευτική και Συναισθηματική Στήριξη και Διεκπεραίωση Θεμάτων. Φυσικά όλες οι Υπηρεσίες παρέχονται κατ’ οίκον στα σπίτια των Εξυπηρετούμενων Ηλικιωμένων.

Στη δύναμη της Δομής, που δραστηριοποιείται σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα και Κέρκυρα υπάρχουν 30 επιστήμονες: Ιατροί Ειδικότητας Καρδιολόγου, Παθολόγου, Πνευμονολόγου και Ορθοπεδικού, Κοινωνιολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Νοσηλεύτριες, Βοηθοί Νοσηλευτές, Φυσιοθεραπευτές και Οικογενειακοί Βοηθοί.

Για κάθε Εξυπηρετούμενο του Προγράμματος, θα παρέχονται εντελώς δωρεάν τουλάχιστον δύο (2) εβδομαδιαίες επισκέψεις προσωπικού της Ομάδας, ενώ σε όλους θα παρέχεται προληπτική ιατρική σε τακτή βάση. Για κάποιους Ηλικιωμένους που θα απαιτείται διαφοροποιημένη φροντίδα, η Ομάδα της Δομής θα διαμορφώνει εξειδικευμένο πρόγραμμα. Στη διάθεση της Δομής θα υπάρχει και θα τηρείται το Πρόγραμμα Επισκέψεων σε κάθε Δικαιούχο, ενώ θα ενημερώνεται σχετικά και ο ειδικός φάκελος του κάθε Δικαιούχου.

Δωρεάν παροχή

Oι Εξυπηρετούμενοι Ηλικιωμένοι και οι Ωφελούμενοι συγγενείς τους δεν θα επιβαρύνονται οικονομικά για τις υπηρεσίες αυτές, αφού αυτές οι υπηρεσίες χρηματοδοτούνται μέσω Προγράμματος του Ε.Σ.Π.Α.


Ποιοι είναι οι εν δυνάμει Εξυπηρετούμενοι και Ωφελούμενοι του Προγράμματος


Εξυπηρετούμενοι, δηλαδή δέκτες των Υπηρεσιών Βοήθειας στο Σπίτι είναι Ηλικιωμένοι Άνθρωποι ή Α.Μ.Ε.Α. ανεξαρτήτως ηλικίας. Προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να εξυπηρετούνται από τις κατ’οίκον υπηρεσίες του Προγράμματος (του ΕΣΠΑ) και της Θαλπωρής, θα πρέπει συγγενικά τους Πρόσωπα να κάνουν αίτηση ως Ωφελούμενοι του Προγράμματος. Για να μπορεί ένας ενήλικας να είναι Ωφελούμενος του Προγράμματος (έτσι ώστε ο Ηλικιωμένος συγγενής του να εξυπηρετείται με κατ’ οίκον επισκέψεις) θα πρέπει να είναι:

1) Άνεργος, εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ ή

2)Εργαζόμενος/η , των οποίων η επιχείρηση στην οποία εργάζονται, υλοποιεί:
  • Πρόγραμμα STAGE του Ο.Α.Ε.Δ
  • Πρόγραμμα Ν.Θ.Ε. του Ο.Α.Ε.Δ
  • Πρόγραμμα Ν.Ε.Ε. του Ο.Α.Ε.Δ
  • Πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης (π.χ. ΛΑΕΚ)
  • Πρόγραμμα επιχορήγησης 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, για τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας, σε επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα ή
3)Ασφαλισμένος στον ΟΓΑ με εισόδημα μικρότερο των 5.000 ευρώ.

Κάθε Ωφελούμενος μπορεί να αιτηθεί για 2 άτομα Ηλικιωμένους (π.χ. τη μητέρα του και τη θεία του).
Δηλώστε Συμμετοχή Σήμερα

Βελτιώστε ΔΩΡΕΑΝ την ποιότητα ζωής των δικών σας ανθρώπων!


Θεσσαλονίκη / Λάρισα / Κέρκυρα 2310 26 65 26 και 698 00 87 472
Αθήνα 210 62 54 928 και 698 00 87 472
Φαξ: 2310 86 94 42

Διεύθυνσης Δομής Θεσσαλονίκης

Μεγ. Αλεξάνδρου 29Α, TK 54641
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Διεύθυνσης Δομής Αθήνας

17o Χλμ. Αθηνών – Λαμίας
Κηφισιά, Ελλάδα
ΤΗΛ: +30 210 6254928


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.