Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Φεστιβάλ Προσβασιμότητας στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Διοργανωτής η δυναμική Ομάδα Προσβασιμότητας του ΑΠΘ

Διαλέξεις, θεατρικά δρώμενα και συναυλία υπέρ του δικαιώματος πρόσβασης των φοιτητών με αναπηρία.

Η κατάληψη προ μηνών της γραμματείας του ΑΠΘ θεωρείται η πιό δυναμική παρέμβαση της Ομάδας Προσβασιμότητας. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον...Η κατάληψη προ μηνών της γραμματείας του ΑΠΘ θεωρείται η πιό δυναμική παρέμβαση της Ομάδας Προσβασιμότητας. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον...
Ένα ξεχωριστό ολοήμερο φεστιβάλ που έχει σαν στόχο την ανάδειξη των ελλειμμάτων προσβασιμότητας στους πανεπιστημιακούς χώρους διοργανώνει την Παρασκευή 13 Μαΐου η Ομάδα Προσβασιμότητας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Το φεστιβάλ ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι, θα φιλοξενηθεί στον υπαίθριο χώρο μεταξύ Νομικής και Θεολογικής Σχολής, σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα “τρέξουν” δράσεις και δρώμενα μέχρι αργά τη νύκτα. “Υπέρ της έμπρακτης διεκδίκησης των δικαιωμάτων των φοιτητών με αναπηρία” τονίζουν οι διοργανωτές που έχουν ήδη μιά αξιοσημείωτη ατζέντα παρεμβάσεων στο ενεργητικό τους. Υπενθυμίζουμε, μεταξύ άλλων, την κατάληψη της γραμματείας του ΑΠΘ λίγο μετά την έναρξη της τρέχουσας εκπαιδευτικής χρονιάς επειδή δεν είχε ανταποκριθεί σε περσινές δεσμεύσεις της για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας σε επιλεγμένους πανεπιστημιακούς χώρους.

Στα πλαίσια του επικείμενου Φεστιβάλ Προσβασιμότητας, θα πραγματοποιηθούν προβολές βίντεο που αφορούν στην δυσκολία πρόσβασης των ατόμων με αναπηρίες καθώς επίσης και θεατρικό δρώμενο ακολουθούμενο από ανοιχτή συζήτηση περί (τι άλλο;) προσβασιμότητας. Θα ακολουθήσει συναυλία (προβλεπόμενη ώρα έναρξης : 9 μ.μ.) την οποία θα “ανοίξει” ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και στη oποία θα συμμετάσχουν τα ροκ συγκροτήματα “Return to Litany”,“Lady Lazarus” και “3 Seasons”.

Για περαιτέρω πληροφορίες (δημοσιογραφικές και μη), η Ομάδα προσβασιμότητας του ΑΠΘ έχει ορίσει ως πρόσωπα επικοινωνίας τις Τζιντζή Χρυσαλέξια (τηλ. 69 88 23 24 70) και Ελληλοπούλου Ειρήνη (τηλ. 69 73 09 82 10).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.