Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

«Κολλημένα» με την τηλεόραση τα Ελληνόπουλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σχέση εξάρτησης με την τηλεόραση φαίνεται να έχουν τα περισσότερα παιδιά, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν σε εκδήλωση με θέμα «Το παιδί και η τηλεόραση», που οργάνωσε το υπουργείο Παιδείας, με πρωτοβουλία της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών.

Το δίκτυο αγωγής τηλεόρασης που έχει δημιουργηθεί από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έχει επεκταθεί σε πολλά σχολεία της χώρας επιχειρεί να κάνει τη σχέση μαθητή-τηλεόρασης πιο εποικοδομητική και κριτική.
Οι μαθητές δημιούργησαν τα δικά τους διαφημιστικά σποτάκια, ακόμη και τα δικά τους δελτία ειδήσεων με τη δική τους ματιά για τα τεκταινόμενα. Τα σχετικά video προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου βράβευσε τους μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό με τίτλο   «Ποια τηλεόραση θέλουμε».

Το 63% των νοικοκυριών έχουν ανοικτή τηλεόραση κατά τη διάρκεια του φαγητού, το 68% των παιδιών από 8-18 ετών έχουν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο τους. Στα 70 του χρόνια, ένας άνθρωπος έχει δει συνολικά επτά χρόνια τηλεόραση και υπολογίζεται ότι ως τα 18, τα παιδιά έχουν δει περίπου 18.000 τηλεοπτικές δολοφονίες και 200.000 τηλεοπτικές πράξεις βίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.