Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ουσία χαρίζει πιο ...γλυκιά ζωή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Βελτιώνει τη γεύση φαρμάκων και τροφίμων



Ουσία χαρίζει πιο ...γλυκιά ζωή
Μια ουσία αναμένεται να κάνει πιο ευχάριστη την κατάποση πικρών φαρμάκων

Λος Άντζελες

Η κατάποση πικρών φαρμάκων ή η κατανάλωση κάποιων διαιτητικών ροφημάτων και αναψυκτικών που δεν έχουν την καλύτερη γεύση αναμένεται να αποτελέσει μελλοντικά πιο ευχάριστη εμπειρία. Και αυτό χάρη σε μια νέα ουσία η οποία μπλοκάρει την ικανότητα ανίχνευσης των πικρών γεύσεων από τους γευστικούς κάλυκες στη γλώσσα.

Η ουσία αυτή, η ανακάλυψη της οποίας ανακοινώθηκε χθες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρείας Χημικών στην Καλιφόρνια, μπορεί μελλοντικά να προστίθεται σε πικρές τροφές, ροφήματα και φάρμακα ώστε να τους χαρίζει πιο ωραία γεύση.

Περισσότερες διατροφικές επιλογές
«Πολλοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στην πικρή γεύση κάποιων φαρμάκων αλλά και τροφών» ανέφερε η Ιοάνα Ουνγκουρεάνου, ερευνήτρια στην Εταιρεία Givaudan Flavours στο Σινσινάτι η οποία ανέπτυξε τη νέα ουσία. «Στόχος μας είναι να καλύψουμε την πικρή γεύση ορισμένων προϊόντων κάνοντας πιο ευχάριστη τη ζωή αυτών των ανθρώπων. Πιστεύουμε ότι η ανακάλυψή μας θα βοηθήσει τους καταναλωτές να τρώνε πιο υγιεινά και να επιλέγουν μεγαλύτερη ποικιλία τροφών. Θα βοηθήσει επίσης τα παιδιά και τους ηλικιωμένους να καταπίνουν πικρά φάρμακα αλλά και τα άτομα που κάνουν δίαιτα να πίνουν αναψυκτικά χωρίς θερμίδες». 
Ο αναστολέας της πικρής γεύσης, με την κωδική ονομασία GIV3616, δεν αποτελεί την πρώτη ουσία η οποία καλύπτει τις πικρές γεύσεις στη γλώσσα. Η …τιμή αυτή ανήκει σε μια άλλη ουσία, την GIV3727, η οποία βελτιώνει τη γεύση των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών όπως η σακχαρίνη και η σουκραλόζη.

Ωστόσο ο αναστολέας GIV3616 είναι πιο ισχυρός από τον προκάτοχό του και διαλύεται ταχύτερα στις τροφές και στα ροφήματα, όπως εξήγησε η κυρία Ουνγκουρεάνου. 





Πηγή: Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.