Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Δωρεάν οι μετακινήσεις των ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δωρεάν θα μεταφέρονται και πάλι, από την Πέμπτη 17 Μαρτίου, τα Άτομα με Αναπηρία που διαθέτουν τις σχετικές κάρτες μετακίνησης με τα Αστικά ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ.

Όπως ενημερώθηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνάντηση που έγινε στην Αθήνα ανάμεσα στον Πρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών κ. Βουλγαράκη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατριβάνο επετεύχθη συμφωνία για την δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.
Σε έγγραφο της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών αναφέρει ότι «παρακαλούνται όλα τα Αστικά ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ από την Πέμπτη 17 Μαρτίου να δέχονται τις κάρτες ΑμεΑ και οι κάτοχοι τους να μεταφέρονται δωρεάν».



Αντίστοιχό Δελτίου τύπου εξέδωσε και η ΕΣΑμεΑ: Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 85 KB)

Λύση λοιπόν επιτέλους, μετά από ενάμισι μήνα ταλαιπωρίας για χιλιάδες ΑμεΑ όλης της χώρας. Εγώ πάντως σήμερα μπήκα σε Αστικό Λεωφορείο και ο οδηγός δεν μου είπε τίποτα που έδειξα την κάρτα, άρα είναι αλήθεια.

Δημοσιεύτηκε και στο πρωτοσέλιδο εφημερίδας (ακολουθεί και άρθρο), που εδρεύει στην ίδια πόλη με αυτήν που είναι και ο πρόεδρος της ΠΟΑΣ ( Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών ).




Του Γιάννη Ζωράκη


Δωρεάν θα μεταφέρονται από σήμερα επιτέλους ξανά τα Άτομα με Αναπηρία που διαθέτουν τις ειδικές κάρτες. 


Μετά από ένα διάστημα αναταραχών και ανησυχίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών συναντήθηκε χθες με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κατριβάνο και επήλθε τελικά συμφωνία. 


Έτσι, από σήμερα και στο Ηράκλειο τα άτομα με αναπηρία μπορούν να χρησιμοποιούν και πάλι τις κάρτες τους και να μεταφέρονται δωρεάν. 

Υπενθυμίζεται πως για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τα άτομα με αναπηρία έπρεπε να πληρώνουν κανονικά για τις μετακινήσεις τους, αφού η κυβέρνηση δεν είχε ανανεώσει τις συμβάσεις με τα ΚΤΕΛ, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονταν πληρωμές του παρελθόντος έτους. Μετά τη χθεσινή συνάντηση ωστόσο δόθηκαν συγκεκριμένες απαντήσεις και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν. 

«Το πρόβλημα μπόρεσε τελικά να επιλυθεί, μετά από τη συνάντηση στο υπουργείο» αναφέρει με δηλώσεις του στην «Π» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών Καλλέργος Βουλγαράκης και προσθέτει: 

«Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε πως έχει δρομολογηθεί η διαδικασία αποπληρωμής των οφειλών προηγούμενων ετών, ενώ μας ανακοίνωσε πως έχουν προχωρήσει οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη νέα υπογραφή της σύμβασης». 

Όπως εξηγεί ο κ. Βουλγαράκης, το μόνο που απομένει για την υπογραφή της νέας σύμβασης είναι να βγει μια κοινή υπουργική απόφαση και να δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, για το τυπικό της διαδικασίας. 


Κοινωνική προσφορά 


Άμεσα πήρε απόφαση η διοίκηση της Ομοσπονδίας για κατ’ ευθείαν εφαρμογή των δωρεάν μετακινήσεων τόσο στα Αστικά όσο και στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ. 

Το συμβούλιο της Ομοσπονδίας στην συντριπτική του πλειοψηφία αποφάσισε η εφαρμογή των μετακινήσεων να ισχύει από σήμερα, παρά το γεγονός πως επίσημα η νέα σύμβαση δεν έχει υπογραφεί. 

«Για εμάς το θέμα θεωρείται λήξαν» τονίζει ο κ. Βουλγαράκης και προσθέτει: 

«Θεωρούμε ελάχιστη κοινωνική υποχρέωση μας να ενεργοποιήσουμε ξανά τις δωρεάν μετακινήσεις για ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη. Δεν κρύβω πως όλο αυτό το διάστημα είχα μια ανησυχία σε σχέση με την έκβαση της κατάστασης, ωστόσο πιστεύω πως τα πράγματα πήγαν καλά». 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Πανελλαδική Ομοσπονδία όχι μόνο δέχτηκε να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση, αλλά και να υπογράψει μια σύμβαση με πολύ χαμηλότερα κονδύλια απ’ ότι συνήθως. 

«Τα χρήματα που μας δόθηκαν φέτος ήταν κατά πολύ λιγότερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και παρά το αυξημένο κόστος των Μεταφορών, δεχτήκαμε προκειμένου να συμβάλουμε στο κοινωνικό σύνολο» τονίζει ο κ. Βουλγαράκης, διευκρινίζοντας: «Η διοίκηση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας κατανοεί τα προβλήματα, τις δυσκολίες, την οικονομική κρίση, αλλά κυρίως το γεγονός πως τα άτομα με αναπηρία πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες με όλους τους ανθρώπους. Στεκόμαστε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων και καταβάλλουμε όποιες προσπάθειες μπορούμε, αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες, αλλά και τις νέες συνθήκες». 



Δείτε επίσης: 

Πινγκ Πονγκ ανακοινώσεων από Υπουργείο, ΚΤΕΛ και ΕΣΑμεΑ για το θέμα των εισιτηρίων


Χορήγηση και ανανέωση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το 2011
Νότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.