Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Κερδίστε φόρο με το "εξοικονομώ κατ' οίκον"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Έκπτωση φόρου εισοδήματος έως 900 ευρώ θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον».


Έκπτωση φόρου εισοδήματος έως 900 ευρώ θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον». Το φορολογικό κίνητρο προβλέπει νέα διάταξη που προστέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο συζητείται από χθες στην Ολομέλεια της Βουλής. Στο νομοσχέδιο έγιναν ακόμη 28 αλλαγές – προσθήκες με τις σημαντικότερες να εντοπίζονται στα εξής σημεία:

  1. Με ένα μήνα καθυστέρηση και συγκεκριμένα στις 30 Απριλίου 2011 αντί στις 31 Μαρτίου θα είναι έτοιμο το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής.
  2. Για το κακούργημα της μη απόδοσης φόρου εισοδήματος άνω των 150.000 ευρώ εφόσον ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος παραγγείλει την άμεση άσκηση ποινικής δίωξης, η παραγραφή αρχίζει από την ημερομηνία άσκησης της δίωξης αυτής.
  3. Το Ειδικό Σώμα Ελεγκτών θα στελεχωθεί και με υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το ποσοστό των θέσεων που θα καλύπτονται από τους υπαλλήλους που είναι απόφοιτοι Λυκείου δεν θα υπερβαίνει το 5% ενώ θα καθοριστούν πρόσθετα προσόντα που θα πρέπει να διαθέτουν. Σημειώνεται ότι το νέο Σώμα θα στελεχωθεί
  4. Δεν θα εισπράττουν ειδικό επίδομα επίτευξης στόχων οι υπάλληλοι του νέου Σώματος Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων.
  5. Στο ΣΔΟΕ θα μπορούν υπηρετούν και υπάλληλοι με περισσότερα από 20 χρόνια υπηρεσίας όχι όμως πάνω από 25 έτη και σε ποσοστό όχι μεγαλύτερο του 10% του συνολικού αριθμού των θέσεων.
  6. Από την 1.1.2011 ισχύει η απαλλαγή από τα τεκμήρια για τους κατοίκους εξωτερικού.
  7. Επεκτείνεται και στους πράκτορες του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος η πρόβλεψη για τις ζημίες που ισχύουν για τους πράκτορες του ΟΠΑΠ.
  8. Εκπίπτει από το φόρο κατά ποσοστό 20% της δαπάνης μέχρι ποσού 3.000 ευρώ και κατά 10% της δαπάνης από ποσό 3.001 μέχρι 6.000 ευρώ για τις επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτου που εντάσσονται σε έργα του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξης» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
  9. Για την απόσυρση των φορτηγών η έκπτωση 40% στα τέλη ταξινόμησης ισχύει από τα 2.000 – 3.500 κυβικά εκατοστά.
  10. Από τη Βουλή θα επιλέγεται ο πρόεδρος του Σώματος Φορολογικών Διαιτητών και θα διορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης.
  11. Καταργούνται οι διατάξεις του αρχικού νομοσχεδίου σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση άσκησης προσφυγής κατά απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με την οποία έχει επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο δεν επιτρέπεται η χορήγηση αναστολής για τμήμα του προστίμου.
  12. Δεν αναζητούνται επιστροφές ΦΠΑ που έχουν καταβληθεί από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. σε αγρότες του ειδικού καθεστώτος οι οποίες αφορούν επιδοτήσεις.


Δείτε επίσης: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.