Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

28 αλλαγές - προσθήκες στο φορολογικό νομοσχέδιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Εκτωση φόρου έως 900 ευρώ για τους ιδιοκτήτες που θα ενταχθούν στο «Εξοικονομώ κατ' οίκον»


Εκπτωση φόρου εισοδήματος έως 900 ευρώ θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον». Αυτό προβλέπει νέα διάταξη που προστέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο συζητείται από χθες στην Ολομέλεια της Βουλής. Συνολικά έγιναν 28 αλλαγές - προσθήκες με τις βασικότερες να αφορούν τα εξής:

1. Παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου η προθεσμία για την κατάρτιση του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής.

2. Για το κακούργημα της μη απόδοσης φόρου εισοδήματος άνω των 150.000 ευρώ εφόσον ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος παραγγείλει την άμεση άσκηση ποινικής δίωξης, η παραγραφή αρχίζει από την ημερομηνία άσκησης της δίωξης.

3. Το Ειδικό Σώμα Ελεγκτών θα στελεχωθεί και με υπαλλήλους β΄ βάθμιας εκπαίδευσης με ποσοστό έως 5%.

4. Δεν θα εισπράττουν ειδικό επίδομα επίτευξης στόχων οι υπάλληλοι του νέου Σώματος Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων.

5. Περιορίζεται σε ποσοστό 10% επί του συνόλου του προσωπικού του ΣΔΟΕ ο αριθμός των υπηρετούντων σ' αυτό υπαλλήλων με έτη υπηρεσίας άνω των 20.

6. Από την 1.1.2011 ισχύει η απαλλαγή από τα τεκμήρια διαβίωσης για τους κατοίκους εξωτερικού.

7. Εκπίπτει από το φόρο εισοδήματος το 20% της δαπάνης μέχρι ποσού 3.000 ευρώ και κατά 10% της δαπάνης από ποσό 3.001 μέχρι 6.000 ευρώ για τις επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτου που εντάσσονται σε έργα του επιχειρησιακού προγράμματος «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξης» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

8. Για την απόσυρση των φορτηγών έως 3,5 τόνους η έκπτωση 40% στα τέλη ταξινόμησης για την αγορά νέου ισχύει από τα 2.000 - 3.500 κυβικά εκατοστά.

9. Από τη Βουλή η επιλογή του προέδρου του Σώματος Φορολογικών Διαιτητών.

10. Δεν αναζητούνται επιστροφές ΦΠΑ που έχουν καταβληθεί από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. σε αγρότες του ειδικού καθεστώτος οι οποίες αφορούν επιδοτήσεις.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, η βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Ελενα Παναρίτη ανέφερε ότι είναι ένα νομοσχέδιο φιλόδοξο που θέλει να δημιουργήσει μια νέα φορολογική συνείδηση μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και στο κράτος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.