Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ταχύτερη η αποκατάσταση καταγμάτων με νέα υλικά οστεοσύνθεσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα υλικά οστεοσύνθεσης, που τοποθετούνται στα οστά με τομές μεγέθους κουμπότρυπας, εξασφαλίζουν γρήγορη αποκατάσταση των καταγμάτων των άνω άκρων.
Πρόκειται για λεπτές ανατομικές πλάκες με ειδικές βίδες, που τοποθετούνται στο οστό με ελάχιστο τραυματισμό, καθώς και για ενδομυελικούς ήλους, που χρησιμοποιούνται χωρίς να χρειάζεται να ανοιχθεί όλη η εστία του κατάγματος.

Τα προαναφερθέντα επισημαίνει στο ΑΠΕ ο καθηγητής ορθοπεδικής στο Α.Π.Θ.(Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης),  Αναστάσιος Χριστοδούλου, με αφορμή το 5ο Σεμινάριο Χειρουργικής Άνω Άκρου, το οποίο αρχίζει αύριο στη Θεσσαλονίκη και συνδιοργανώνεται από την Α΄και Β΄Ορθοπεδική Κλινική του Α.Π.Θ. .

Ο κ. Χριστοδούλου τονίζει ότι τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης πρωτοπορούν στις αρθροσκοπήσεις και στις αρθοπλαστικές ώμου, αγκώνα και καρπού, εξασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς.
«Τα τελευταία 3-5 χρόνια, οι επεμβάσεις αυτές γίνονται με νέο σχεδιασμό και με τη χρήση νέων υλικών. Διαρκούν από 1 έως 2,5 ώρες και η βελτίωση στον ασθενή είναι σημαντική. Για παράδειγμα, ένα άτομο που δεν μπορούσε να χτενιστεί λόγω πόνου στον ώμο, μετά από τέτοιες επεμβάσεις, παρουσιάζει σημαντική βελτίωση. Στο νοσοκομείο Παπανικολάου γίνονται 50-60 αρθροσκοπήσεις και 150 αρθροπλαστικές κάθε χρόνο» αναφέρει ο κ. Χριστοδούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.