Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Επικίνδυνος ο ήλιος και τον χειμώνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα μας ενημερώνει πως η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο είναι επικίνδυνη, εκτός από το καλοκαίρι, και τον χειμώνα, καθώς το κρύο δεν προστατεύει το δέρμα.

Οι ερευνητές, υπό τον Πίτερ Άντερσεν του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σαν Ντιέγκο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό δερματολογίας «Archives of Dermatology» του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα των υπεριωδών ακτινών (UV) μπορεί να είναι στην κορυφή ενός χιονισμένου βουνού ίδια με αυτά σε μια καυτή μέρα του καλοκαιριού στην παραλία.

Οι Aμερικανοί ερευνητές έκαναν επιτόπιες μετρήσεις σε δεκάδες χιονοδρομικά κέντρα, σε μεγάλο υψόμετρο. Μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσαν ότι η υπεριώδης ακτινοβολία φθάνει στο μέγιστο επίπεδό της κατά τις μεσημεριανές ώρες. Όσο πιο μεγάλο είναι το υψόμετρο του χιονοδρομικού,  τόσο μεγαλύτερη είναι η ακτινοβολία.

Οι ερευνητές συμβουλεύουν όσους ασχολούνται με τα χειμερινά σπορ να βάζουν αντηλιακό τουλάχιστον 30 λεπτά, πριν βγουν στις πλαγιές για σκι και άλλα παιγνίδια, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για να απορροφηθεί αυτό από το δέρμα τους.
Η χρήση καλύμματος κεφαλής, γυαλιών ηλίου και γαντιών είναι επίσης απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.