Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ένα δωμάτιο καταπολεμάει το Αλτσχάιμερ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το προσωπικό του γηροκομείου «Κουμπ Εντ Κορτ», στο Μάλμπορο της Βορειοανατολικής Αγγλίας, δημιούργησε ένα δωμάτιο «βγαλμένο» από τη δεκαετία του ΄50.

Ο χώρος αυτός, που περιλαμβάνει αντικείμενα, όπως ραδιόφωνο τρανζίστορ, γραμμόφωνο, γραφομηχανή Ρέμινγκτον, τηλέφωνο από βακελίτη, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ταπετσαρία και έπιπλα ηλικίας σχεδόν 60 ετών, βοηθάει τους ασθενείς με τη νόσο Αλτσχάιμερ να μεταφέρονται νοητά στις «παλιές καλές ημέρες», να ηρεμούν και συνεπώς να χρειάζονται ηπιότερη φαρμακευτική αγωγή.

«Παλαιότερα, αν κάποιος από τους τροφίμους ξυπνούσε ανήσυχος εν μέσω της νύχτας, του δίναμε ένα ηρεμιστικό χάπι. Τώρα, τον πηγαίνουμε σε ένα από τα ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια και του μιλάμε. Συζητάμε μαζί του για την ιστορία της ζωής του και μέσα σε μία ώρα είναι απόλυτα ήρεμος και ευχαριστημένος. Είναι πολύ αποτελεσματικό» δηλώνει η κα Κλερ Γουόλτερς, διαχειρίστρια του γηροκομείου που ειδικεύεται στη φροντίδα ασθενών με Αλτσχάιμερ ή γεροντική άνοια.

Οι υπεύθυνοι του γηροκομείου υποστηρίζουν ότι οι ασθενείς που επισκέπτονται τακτικά το εν λόγω δωμάτιο αρχίζουν και μειώνουν σιγά σιγά τη φαρμακευτική τους αγωγή σε αντιψυχωτικά φάρμακα.

Πηγή: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.