Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Τα οχήματα της Google "διαβάζουν" τα σήματα που κάνουν οι ποδηλάτες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

H Google εδώ και πολλά χρόνια επενδύει στην εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων της και τα τελευταία νέα θέλουν τα οχήματα της να εντοπίζουν αυτόματα τα σήματα που κάνουν με τα χέρια τους οι ποδηλάτες.

Τα οχήματα της Google διαβάζουν τα σήματα που κάνουν οι ποδηλάτες

Συγκεκριμένα η Google έχει τοποθετήσει μια σειρά αισθητήρων στα αυτόνομα οχήματα της με στόχο τον εντοπισμό και την ερμηνεία των σημάτων με τα χέρια που πραγματοποιούν οι ποδηλάτες έτσι ώστε να αντιλαμβάνεται το σύστημα τις προθέσεις τους. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία πλέον τα αυτόνομα οχήματα της, χάρη στους νέους αισθητήρες που διαθέτουν, αντιλαμβάνονται τις κινήσεις που κάνουν οι ποδηλάτες με τα χέρια και αφορούν την πρόθεση τους να στρίψουν ή να μειώσουν ταχύτητα.

Μάλιστα επειδή οι ποδηλάτες κάνουν συχνά το σήμα με τα χέρια τους αρκετά νωρίτερα το λογισμικό έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρακολουθεί τον προπορευόμενο αναβάτη και να «θυμάται» τα προηγούμενα σήματα του έτσι ώστε να προβλέπει καλύτερα το πότε θα στρίψει για παράδειγμα.

Σύμφωνα με τη Google το συγκεκριμένο λογισμικό είναι αρκετά εξελιγμένο, ώστε να αναγνωρίζει με ασφάλεια τα δίτροχα στον δρόμο με στόχο την αποφυγή συγκρούσεων ή και απλών ατυχημάτων, ενώ έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει υπόψη του ποδηλάτες ή άλλους αναβάτες δίτροχων οι οποίοι κινούνται στο σκοτάδι.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.