Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Φυσικές λύσεις για να μην σας τσιμπάνε τα κουνούπια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα το καλοκαίρι για πολλούς ανθρώπους είναι τα κουνούπια και τα τσιμπήματα που προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα.

Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε γνωστά εντομοαπωθητικά χώρου αλλά πολλές φορές δε σας καλύπτουν. Επιπλέον αυτό είναι πρόβλημα και στις διακοπές σας που δεν ξέρετε αν υπάρχουν τα αντίστοιχα μηχανήματα στο κατάλυμά σας και πόσο αποτελεσματικά είναι. Και σίγουρα δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να μην μπορείς να απολαύσεις τον ύπνο των διακοπών σου λόγω κουνουπιών.

Υπάρχουν λοιπόν μερικές φυσικές λύσεις για να εφαρμόσετε στο σώμα σας ή και στο χώρο για να μην σας πλησιάζουν τα κουνούπια όπου κι αν βρίσκεστε. Δείτε μερικές...

1. Βασιλικός ή μαϊντανός
Είναι από αυτά τα φυτά που απωθούν τα κουνούπια. Δοκιμάστε να ψιλοκόψετε ένα ματσάκι μαϊντανού ή βασιλικού, και να τοποθετήσετε τα φύλλα του σε ένα μπολάκι βάζοντας λίγο ξύδι. Τοποθέτησε το μπολ στο ψυγείο για κάποιες ώρες κι έπειτα βάλτε το πάνω στο κομοδίνο ως φυσικό εντομοαπωθητικό.

2. Σπιτικό αντικουνουπικό λάδι
Βάλτε σε ένα μπουκαλάκι 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο όπως λεβάντα, δενδρολίβανο, μέντα, δυόσμο, citronella ή βασιλικό και προσθέστε σε αυτό 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε το και αλείψτε μικρή ποσότητα από αυτό στο δέρμα σας. Αυτή τη έντονη μυρωδιά των συγκεκριμένων αρωμάτων αποτρέπει το τσίμπημα των κουνουπιών.

3. Λεμόνι
Δοκιμάστε να αφήσετε κομμένες φέτες λεμονιού σε ένα πιατάκι μέσα στο δωμάτιο για να «μαζέψει» τα κουνούπια και να μην πλησιάσουν εσάς.

4. Φυτά στα παράθυρα και στα μπαλκόνια
Όχι οποιαδήποτε φυτά αλλά εντομοαπωθητικά όπως βασιλικό, λεβάντα, δεντρολίβανο και μέντα.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.