Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Καμία νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, διαμηνύει ο Αλεξιάδης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκκληση στους φορολογούμενους να υποβάλλουν έγκαιρα τις δηλώσεις τους, απηύθυνε μέσω του “Πρακτορείου 104,9 FM ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση και ότι εάν δεν ανταποκριθούν μέχρι τις 15 Ιουλίου θα υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

“Δεν θα κάνουμε αυτό που γινόταν άλλες χρονιές με συνεχείς παρατάσεις να πάμε μέχρι το Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Όσοι πάρουν την ευθύνη και δεν κάνουν μέχρι τότε (σ.σ. Στις 15 Ιουλίου) τη δήλωσή τους, τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που προβλέπονται από το νόμο είναι δεδομένα ”. Είναι μια επιλογή των φορολογουμένων πλέον δεν έχουν καμία δικαιολογία”, επισήμανε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε: “θέλουμε να τελειώνουμε τις δηλώσεις, να τελειώσει ο ΕΝΦΙΑ για να ασχοληθούμε με άλλα πράγματα πιο σοβαρά και να έχουμε πολλές δόσεις για τον κόσμο”.

Όπως εξήγησε, μετά από την επεξεργασία των δηλώσεων διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν υποβληθεί 1.700.000 και για το λόγο αυτό χθες αποφασίστηκε έγκαιρα να δοθεί παράταση και – όπως είπε – όχι την τελευταία μέρα, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. “Μέχρι τις 15 του μηνός αν αξιοποιηθούν οι μέρες μέχρι τότε, ο ρυθμός των δηλώσεων, με 90.000 τη μέρα, μπορούν κάλλιστα να εξυπηρετηθούν οι πάντες. Αυτή τη στιγμή ο ρυθμός είναι γύρω στις 150.000 τη μέρα”, ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης επισημαίνοντας ότι μέχρι χθες είχαν υποβληθεί περίπου 4,5 εκατομμύρια, δηλαδή το 75% του συνόλου.

Για τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι το υπουργείο επιδιώκει μέσα στον Αύγουστο να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση προκειμένου – όπως ανέφερε – να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι και να αποπληρώσουν τις οφειλές σε όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις, μέχρι το Δεκέμβριο. “Όσο πιο νωρίς γίνει ο ΕΝΦΙΑ τόσο περισσότερες δόσεις θα έχουμε”, σημείωσε χαρακτηριστικά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.