Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Αίσιο τέλος για τον 12χρονο που είχε εξαφανιστεί επί μία εβδομάδα στην Ελβετία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βρέθηκε στη σοφίτα 35χρονου που είχε γνωρίσει online- άγνωστο ακόμα αν ήταν εκεί παρά τη θέλησή του.

Η γερμανική αστυνομία έσωσε ένα 12χρονο αγόρι από την Ελβετία που βρέθηκε κρυμμένο στη σοφίτα του σπιτιού του άνδρα που είχε γνωρίσει παίζοντας ένα online παιχνίδι.

Για τον 12χρονο Paul είχε ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση μετά την εξαφάνισή του από το σπίτι του στην ελβετική πόλη Solothurn πριν από μία εβδομάδα.

Η αστυνομία αναζητούσε κάθε στοιχείο για το πού μπορεί να βρισκόταν το παιδί και στο μικροσκόπιο μπήκε από την πρώτη στιγμή ο υπολογιστής του. Έτσι ανακάλυψαν πως είχε δημοσιεύσει online προσωπικά του στοιχεία- το πλήρες όνομά του, τη διεύθυνση του σπιτιού του και την πραγματική του ηλικία.

Όταν η αστυνομία ανακάλυψε πως είχε γνωρίσει έναν 35χρονο που ζούσε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας- 560 χιλιόμετρα μακριά-έκανε έρευνα στο σπίτι του και βρήκε τον 12χρονο να κρύβεται στη σοφίτα.

Πριν χαθεί είχε πει στους γονείς του πως θα πήγαινε για αγώνα με το ποδήλατό του, το οποίο τελικά βρέθηκε σε γειτονική πόλη.

Είναι ασαφές, εξηγεί η Daily Mail, αν ο 12χρονος έμενε με τη θέλησή του ή ενάντια σε αυτή με τον 35χρονο αλλά επειδή είναι ανήλικος αυτόματα απαγγέλλονται κατηγορίες απαγωγής στον άνδρα από το Ντίσελντορφ.



«Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για σεξουαλική κακοποίηση. Έχουμε συζητήσει πολύ με τον Paul παρουσία των γονιών του. Προσπαθούμε να σχηματίσουμε μια εικόνα για το τι συνέβη αλλά ακόμα δεν έχουμε ολοκληρώσει την έρευνα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πιστεύεται πως την ελβετική αστυνομία βοήθησε και το FBI στην έρευνα των ηλεκτρονικών αρχείων που οδήγησε στον εντοπισμό του αγοριού.

Η υπόθεση είναι σπάνια για τα ελβετικά δεδομένα καθώς η αστυνομία της χώρας σπάνια απευθύνει δημόσια έκκληση για βοήθεια.



«Η επανένωση των γονιών με το παιδί τους στο Ντίσελντορφ προκάλεσε αμοιβαίο ενθουσιασμό. Σήμερα είναι μια καλή μέρα», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Solothurn.

«Όπως στη ζωή, έτσι και στον εικονικό κόσμο πρέπει να προσέχεις και να προστατεύεις τον εαυτό σου. Ειδικά σε αυτά τα παιχνίδια που παίζεις ομαδικά και πρέπει να συνεργαστείς με άλλους, δείχνουν ενδιαφέρον τόσο νέα παιδιά όσο και εγκληματίες. Είναι σημαντικό οι γονείς να μιλούν στα παιδιά τους για τους κινδύνους των online γνωριμιών. Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο 13χρονος με τον οποίο νομίζετε πως μιλάτε στο διαδίκτυο μπορεί να είναι ένας άγνωστος 46χρονος».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.