Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ένοχοι οι 25 για την υπόθεση πλαστών διπλωμάτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την ενοχή, όπως ορίζει το κατηγορητήριο για τους 25 από τους 30 κατηγορούμενους στην υπόθεση πλαστών διπλωμάτων οδήγησης, αποφάσισε το Δικαστήριο κάνοντας αποδεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, όπου συνεχίζεται η πολύκροτη υπόθεση που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη.

Παράλληλα, το Δικαστήριο έκανε αποδεκτή και την πρόταση του Εισαγγελέα για την αθώωση 4 υπαλλήλων της διεύθυνσης συγκοινωνιών, ενώ πρότεινε την αθώωση και ενός εκπαιδευτή, σχολής οδηγών του Ηρακλείου.

Σε ότι αφορά στις ποινές που επιβλήθηκαν:

Σε δύο υπαλλήλους επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 4,5 ετών με τριετή αναστολή.

Σε άλλους δύο υπαλλήλους επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 3,5 ετών με τριετή αναστολή.

Σε τρείς εκπαιδευτές επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με τριετή αναστολ.

Σε έναν εκπαιδευτή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με τριετή αναστολή.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, υποψήφιοι οδηγοί, καταδικάστηκαν σε ποινές ολιγόμηνης φυλάκισης με αναστολή.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν 30 άτομα, εκ των οποίων 8 υπάλληλοι της Δ/νσης συγκοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης, 5 ιδιοκτήτες και εκπαιδευτές Σχολών οδηγών του Ηρακλείου, 15 υποψήφιοι οδηγοί, ένας, ο οποίος κατηγορείται ότι έδινε εξετάσεις για λογαριασμό των υποψηφίων και ένα ακόμα άτομο, το οποίο φέρεται να έπαιζε τον ρόλο του μεσολαβητή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο από τον Φεβρουάριο του 2011 μέχρι και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ο μεσολαβητής έφερνε σε επικοινωνία τους υποψηφίους οδηγούς με τα υπόλοιπα μέλη της παρέας και στην συνέχεια άλλο άτομο έδινε εξετάσεις έναντι αμοιβής που κυμαινόταν από 500 έως κ 2.500 ευρώ.


Πηγή: http://flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.