Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Φονικές πλημμύρες στη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Δυτική Βιρτζίνια, η οποία πλήττεται από τις χειρότερες πλημμύρες έχουν καταγραφεί τον τελευταίο αιώνα και πλέον, ενώ εκατοντάδες άλλοι πολίτες χρειάστηκε να διασωθούν από σπίτια που πλημμύρισαν, δήλωσαν χθες στελέχη των πολιτειακών αρχών.

Στην ορεινή αυτή πολιτεία σημειώθηκε βροχόπτωση που ξεπέρασε τα 25 εκατοστά την Πέμπτη, με αποτέλεσμα ποτάμια και ρέματα να υπερχειλίσουν.

«Οι ζημιές είναι εκτεταμένες και τεράστιες», επισήμανε ο κυβερνήτης Ερλ Ρέι Τόμπλιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της πολιτείας ανέφερε ότι οι ιατροδικαστικές αρχές ανέφεραν ότι οι νεκροί είναι 20. Η περιοχή που επλήγη περισσότερο είναι η κομητεία Γκρινμπράιερ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πολιτείας, όπου καταγράφηκαν 15 θάνατοι, πρόσθεσε.

Τα νερά σε πολλά ποτάμια έχουν φουσκώσει και το ύψος τους είναι σε επικίνδυνα επίπεδα, όπως στον Ποταμό Ελκ, όπου έφθασαν τα 9,75 μέτρα, στο ψηλότερο επίπεδο από το 1888, σύμφωνα με τον Τόμπλιν.

Οι αρχές επικεντρώνονται στη διάσωση ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί ή παρασύρθηκαν από νερά πλημμυρών, πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι 66.000 κατοικίες δεν έχουν ηλεκτροδότηση.

Ο κυβερνήτης κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις 44 από τις 55 κομητείες και έδωσε εντολή να αναπτυχθούν περίπου 200 άνδρες της Εθνοφρουράς της Δυτικής Βιρτζίνιας για να συμβάλουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Μέσα σε μία ημέρα στη Δυτική Βιρτζίνια σημειώθηκε το ένα τέταρτο της βροχόπτωσης που καταγράφεται συνήθως σε ετήσια βάση, σημείωσε ο Φρανκ Περέιρα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ. Πάντως οι βροχοπτώσεις υποχώρησαν χθες, με την πρόγνωση να κάνει λόγο για σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.