Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Μεγάλες καταστροφές και νεκροί από τις καιρικές συνθήκες σε Ινδία, Κίνα και Ινδονησία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεκάδες νεκροί από κεραυνούς στην Ινδία

Τουλάχιστον 93 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη χώρα, μετά την έναρξη της περιόδου των μουσώνων.

Τουλάχιστον 93 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κεραυνούς τις τελευταίες 48 ώρες στην Ινδία, όπου ξεκίνησαν οι βροχές που συνοδεύουν τους μουσώνες, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Κατά την περίοδο των μουσώνων (Ιούνιος-Οκτώβριος) καταιγίδες πλήττουν συχνά την Ινδία. Από τις αρχές του μήνα έχουν ξεκινήσει οι βροχές στις νότιες περιοχές της χώρας, όμως φέτος ο απολογισμός των θυμάτων είναι ιδιαίτερα βαρύς.

Στο κρατίδιο του Μπιχάρ αναφέρθηκαν 56 νεκροί κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας που εκδηλώθηκε τη νύχτα. Τα περισσότερα από τα θύματα ζούσαν σε αγροτικές περιοχές.

«Ο απολογισμός είναι 56 νεκροί και 28 τραυματίες. Οι περισσότεροι είναι γυναίκες και παιδιά», σημείωσε ο αξιωματούχος Ανίρουντ Κουμάρ, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

Άλλοι 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα κρατίδια Ούταρ Πραντές, Τζαρκάντ και Μάντια Πραντές.

Κεραυνοί σκοτώνουν χιλιάδες Ινδούς κάθε χρόνο, κυρίως χωρικούς που εργάζονται στο ύπαιθρο.

------------

Φονικές κατολισθήσεις στην Ινδονησία


Τέσσερις νεκροί, ένας αγνοούμενος και εκατοντάδες σπίτια κατεστραμμένα είναι ο τραγικός απολογισμός των ισχυρών βροχοπτώσεων και των κατολισθήσεων που έπληξαν την επαρχία Σουλαουέσι, στα κεντρικά της Ινδονησίας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο την εθνική υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων στη χώρα.

------------

Φονικός ανεμοστρόβιλος στην Κίνα


Tουλάχιστον 78 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 500 τραυματίστηκαν σοβαρά την Πέμπτη στην ανατολική Κίνα την οποία σάρωσε ένας ανεμοστρόβιλος.

Εκτός από τον ανεμοστρόβιλο, κατακλυσμιαίες βροχές και χαλάζι έπληξαν τη χώρα με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, οχήματα να ανατραπούν και στέγες να ξηλωθούν στην επαρχία Τζιανγκσού.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν συγκεκριμένα την περιοχή κοντά στην πόλη Γιανγκσένγκ, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων ωρών από την Σαγκάη, γνωστοποίησε το υπουργείο Αστικών Υποθέσεων.

Θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 125 χιλιομέτρων την ώρα σάρωσαν πολλές πόλεις στην κοινότητα Φουνίνγκ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

«Αντιλήφθηκα τους ανέμους και έτρεξα πάνω για να κλείσω τα παράθυρα» περιγράφει ο κάτοικος του Φουνίνγκ Σιε Λιτιάν ηλικίας 62 ετών, στο πρακτορείο Νέα Κίνα.

«Μόλις είχα ανέβει τις σκάλες κι άκουσα έναν εκκωφαντικό κρότο και είδα όλο τον τοίχο μαζί με τα παράθυρα να έχει γκρεμιστεί. Ήταν σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου», λέει ο 62χρονος.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.