Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

6 έξυπνοι τρόποι να πείσετε το παιδί να πάρει το φάρμακο του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν τα παιδιά αρρωσταίνουν καλώς ή κακώς χρειάζεται να πάρουν το φάρμακο τους. Αυτή είναι όμως μια άλλη πικρή ιστορία που πραγματικά ταλαιπωρεί τους γονείς που καταλήγουν να σκαρφίζονται δεκάδες τρόπους για να πείσουν τα μικρά τους να πάρουν το φάρμακό τους.

Αν το σενάριο αυτό σας μοιάζει οικείο, μάθετε πώς δεν χρειάζεται να δίνετε επιπλέον γλυκά ως δέλεαρ. Απαλλαγείτε από την επιπλέον ζάχαρη και χρησιμοποιείστε τις παρακάτω αποδεδειγμένες στρατηγικές για να πάρει το παιδί το φάρμακό του. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Σύριγγα
Τα παιδιά έχουν την τάση να φτύνουν τα πικρά φάρμακα. Για να αποφευχθεί αυτό κάποιοι γονείς συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σύριγγες και σταγονόμετρα, ακόμη και όταν τα παιδιά τους είναι αρκετά μεγάλα. Το καλό με την σύριγγα είναι ότι δεν είναι όπως το κουτάλι, ελέγχεται η ποσότητα του φαρμάκου και το παιδί δεν μπορεί να το φτύσει. Αν μάλιστα το παιδάκι σας είναι πολύ μικρό, είναι προτιμότερο να του δίνετε το φάρμακο σε μικρές – μικρές ποσότητες.

Δώστε του μια επιλογή
Στα μεγαλύτερα παιδάκια, το κόλπο αυτό θα πιάσει! Για να μην αισθάνεται το μικρό σας ότι το υποχρεώνεται να κάνει κάτι, δώστε του μια επιλογή. Πείτε του δηλαδή ότι μπορεί να πάρει το αντιβιοτικό όπως εκείνος θέλει: σε κουτάλι ή κούπα. Έτσι θα αισθάνεται ότι η τελική απόφαση ήταν δική του και θα νιώσει μια αίσθηση αυτονομίας.

Επιτρέψτε του να παίξει τον γιατρό
Αφήστε το παιδί να παίξει πρώτα και να προσποιηθεί ότι δίνει πρώτα στο αγαπημένο λούτρινο αρκουδάκι του το φάρμακο. Θα τον κάνει να αισθανθεί πιο άνετα με τη λήψη φαρμάκου.

Να είστε ειλικρινής
Μην λέτε ψέματα στα παιδιά σας τύπου ότι το φάρμακο του έχει νόστιμη γεύση ενώ ξέρετε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όταν το παιδί σας φτάσει σε μια ηλικία όπου μπορείτε να κάνετε ουσιαστικές συζητήσεις – συνήθως τριών ετών και άνω – μπορείτε να του εξηγήσετε ότι το φάρμακο θα τον κάνει να αισθανθεί καλύτερα. Μην παρουσιάζετε το φάρμακο σαν καραμέλα γιατί έτσι το παιδί αισθάνεται ότι τον/την κοροϊδεύετε.

Αλλάξτε τον τρόπο χορήγησής του φαρμάκου
Αφού πρώτα συνεννοηθείτε με τον γιατρό σας και αν σας το επιτρέψει, αναμίξτε την ποσότητα του φαρμάκου με λίγο χυμό ή γιαούρτι. Φροντίστε μόνο το φάρμακο να μην έχει παγιδευτεί στα τοιχώματα της συσκευασίας του γιαουρτιού, ώστε το παιδί να λάβει όλη τη συνταγογραφούμενη ποσότητα.

Μια μικρή επιβράβευση
Τέλος επιβραβεύστε τη γενναία συμπεριφορά του παιδιού σας με μικρά δωράκια όπως είναι τα αυτοκόλλητα ή με ένα ακόμη παραμύθι ώστε να υπάρχει κίνητρο.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.