Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Θράκη: Οι αστυνομικοί μαθαίνουν τούρκικα και βουλγάρικα για τον έλεγχο των διαβατηρίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γνώστες της τουρκικής και της βουλγαρικής γλώσσας θα είναι ακόμη 65 αστυνομικοί, οι οποίοι ασχολούνται με τη διενέργεια ελέγχων των διαβατηρίων στα συνοριακά σημεία διέλευσης της Νυμφαίας Ροδόπης και των Κήπων Έβρου.

Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της γενικής περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που εδρεύει στην Κομοτηνή.

Στόχος των σεμιναρίων ήταν η απόκτηση βασικών γνώσεων της βουλγάρικης και της τούρκικης γλώσσας από τους αστυνομικούς, οι οποίες θα τους βοηθήσουν κατά τη διενέργεια των ελέγχων των διαβατηρίων.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κομοτηνή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου, ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιος Καραμπίνης και ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ταξίαρχος Νικόλαος Μενεξίδης, μίλησαν για την σημασία της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δράσης, ενώ παράλληλα, εξέφρασαν την επιθυμία τους για συνέχιση της συνεργασίας με ανάλογες μελλοντικές πρωτοβουλίες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.