Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αμερικανική Βάση στη Σούδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητούν το κλείσιμο των στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ.

Να κλείσουν οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών στη Σούδα και να απεμπλακούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από κάθε δραστηριότητα της συμμαχίας, ζήτησαν σήμερα μέλη των επιτροπών ειρήνης από όλη την Κρήτη, μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων, που πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Αμερικανικής Βάσης στον Μουζουρά Ακρωτηρίου.

Οι συγκεντρωμένοι κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ζητούσαν το κλείσιμο των ξένων βάσεων.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντιχάκης, επέδωσε ψήφισμα σε Έλληνα αξιωματικό της βάσης και η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε.

Στους χώρους γύρω από τη βάση είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Είχε προηγηθεί προσυγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και πορεία στο παλιό λιμάνι της πόλης, ενώ κατά την πορεία προς τη βάση Μουζουρά υπήρξε ολιγόλεπτη στάση μπροστά από την είσοδο του στρατωνισμού του Πεδίου Βολής Κρήτης, στον εξωτερικό τοίχο του οποίου συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έγραψαν συνθήματα.

«Είμαστε εδώ και καλούμε και τους πολίτες στον αγώνα για να κλείσουν οι ξένες βάσεις και να απεμπλακεί η χώρα μας από κάθε σχηματισμό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων Ιωάννα Κουρπά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.