Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ενδιάμεσες εκπτώσεις με ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος η απεργιακή συγκέντρωση των Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Μέχρι τις 10 Μαΐου διαρκούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην αγορά, που άρχισαν αμέσως μετά τις αργίες του Πάσχα, και σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος την Κυριακή 8 Μαΐου τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα θα είναι προαιρετικά ανοικτά από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην Πρωτομαγιάτικη απεργία στις 8 Μαΐου, προγραμματίζοντας την απεργιακή της συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως αναφέρει η ΟΙΥΕ σε ανακοίνωσή της, «για μία ακόμα χρονιά, η εργατική τάξη της χώρας μας απεργεί την Κυριακή 8 Μάη, τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά. Είναι μία ημέρα μνήμης, που σηματοδοτεί και εμπνέει διαχρονικά τους αγώνες της τάξης μας, αλλά και όλων των λαών του κόσμου, για ένα καλύτερο αύριο, για μία κοινωνία χωρίς ταξικές ανισότητες, χωρίς ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση. Για μία κοινωνία με δουλειά για όλους, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς».

«Και την εφετινή Πρωτομαγιά στη χώρα μας, για 6η συνεχή χρονιά, είμαστε ακόμα αντιμέτωποι με τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν εφαρμόσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κατ΄ απαίτηση των δανειστών, αλλά εφαρμόζει απαρέγκλιτα και η σημερινή κυβέρνηση, παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις της» επισημαίνει η Ομοσπονδία.

«Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά, όλους όσοι πάλεψαν σκληρά και έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο σε όλο τον κόσμο. Τιμούμε και συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος. Αγωνιζόμαστε για το 8ωρο και σταθερή δουλειά, με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, κοινωνική ασφάλιση για όλους, για παιδεία-υγεία-κοινωνική πρόνοια» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.