Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Οι δίδυμες που έχουν το ίδιο κεφάλι, αλλά διαφορετικό μυαλό και… χαρακτήρα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προετοιμάζονται για την εγχείρηση διαχωρισμού.

Αυτά τα δύο κορίτσια που είναι ενωμένα στο κεφάλι ετοιμάζονται για μια εγχείρηση διαχωρισμού που αναμένεται να τους αλλάξει για πάντα τη ζωή.

Οι αδελφές, Nadira Alifa Putri και Nadiba Aisyah Putri, ήταν ενωμένες από τη γέννησή τους, πριν από 4 μήνες, και μοιράζονται το ίδιο κρανίο, αλλά όχι τον ίδιο εγκέφαλο. Γεννήθηκαν στις 21 Ιανουαρίου, σαν τρίδυμα, με καισαρική τομή στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Tanjungpinang στην Ινδονησία, αλλά το τρίτο αδερφάκι τους γεννήθηκε ξεχωριστά από αυτές. Οι γονείς Siti Nuryaningsih και Juarnes Prana Dinata, και οι δύο 30 ετών, τώρα περιμένουν για μια εγχείρηση ορόσημο με την οποία θα διαχωριστούν οι κόρες τους, ώστε να μπορέσουν πλέον να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

«Οι γιατροί σοκαρίστηκαν κατά τη γέννησή τους, όταν συνειδητοποίησαν ότι ήταν τρίδυμα και τα δύο παιδιά ήταν ενωμένα. Χαίρομαι που όλα τα μωρά είναι υγιή, αλλά πραγματικά ανυπομονούμε για το χωρισμό τους. Είναι πραγματικά δύσκολο για μένα και τη σύζυγό μου να τα βλέπουμε έτσι», ανέφερε ο πατέρας τους.

Η μητέρα λέει επίσης ότι μπορεί να μοιράζονται το ίδιο κρανίο, αλλά έχουν εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες που διακρίνεται παρά τη πολύ μικρή ηλικία τους. Η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά: «Και οι δύο έχουν εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες. Είναι πολύ μικρά για να πάρουν αποφάσεις, αλλά ξέρουν τι θέλουν να κάνουν εκείνη τη στιγμή. Το να επιχειρηθεί μια επέμβαση διαχωρισμού είναι ένα βήμα που πρέπει να γίνει. Όταν το ένα κοιμάται, το άλλο θέλει να παίξει και έτσι είναι μια δύσκολη κατάσταση. Ανυπομονούμε για το διαχωρισμό».

Τα μωρά έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο στη Τζακάρτα αλλά οι γιατροί είπαν στους γονείς να περιμένουν να πάρουν βάρος ώστε να γίνει το χειρουργείο παρόλο που ο πατέρας ζητά να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έτσι ελπίζει να κερδίσουν το απαιτούμενο βάρος μέσα στους επόμενους 6-8 μήνες. Αν και τα ποσοστά επιτυχίας σε τέτοια χειρουργεία διαχωρισμού έχουν βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, παραμένουν μια πολύ δύσκολη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.