Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

"Η οικογένεια κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για αρπαγή της μικρής Μαρίας"


«Εγώ θέλω να σας αποκαλύψω ότι χθες το βράδυ, η οικογένεια κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για το αδίκημα της αρπαγής», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ο δικηγόρος της οικογένειας της μικρής Μαρίας, που εξαφανίστηκε την Κυριακή του Πάσχα, από τη μάντρα αυτοκινήτων του παππού της στον Σκαραμαγκά.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργόπουλος, ο δικηγόρος των γονιών, πρόσθεσε: «Βιάστηκαν να συλλάβουν δύο ανθρώπους που έτρεχαν να ψάξουν το παιδί τους και έκλεισαν μία δικογραφία, χάνοντας το δικαίωμα να ερευνήσουν άλλα ενδεχόμενα».

Υπενθυμίζεται ότι το τρίχρονο κορίτσι, βρίσκεται στο νοσοκομείο «Παίδων», όπου θα παραμείνει με εισαγγελική εντολή, μέχρι η δικαστική λειτουργός να πάρει στα χέρια της τα πορίσματα των παιδοψυχολόγων.

Δείτε το βίντεο από τον Ant1:



---------------

Αμέλεια και όχι κακή πρόθεση καταλογίζει η Αστυνομία στους γονείς της μικρής Μαρίας

Στη δικογραφία περιγράφεται ένα κλονισμένο οικογενειακό περιβάλλον.

Σε αμέλεια και όχι κακή πρόθεση αποδίδει η Αστυνομία τη στάση των γονιών της μικρής Μαρίας-Ειρήνης, οι οποίοι έχασαν από τα μάτια τους το παιδί με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί από τη μάντρα του παππού της στο Σκαραμαγκά.

Παιδοψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. που επιβλέπουν την 4χρονη στο νοσοκομείο «Παίδων» προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα λεγόμενα του τρομοκρατημένου κοριτσιού και να εξάγουν με προσοχή συμπεράσματα για τις ευθύνες των γονιών, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Ένα από τα σενάρια που εξετάστηκε είναι να υπήρχε δόλος στην εξαφάνιση από την πλευρά της μητέρας. Η μικρή Μαρία-Ειρήνη είπε στους αστυνομικούς ότι «η μαμά μου με άφησε να παίξω με τα σκυλάκια στο δάσος».

Ωστόσο σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι με τη φράση αυτή το παιδί δεν εννοεί ότι η μητέρα του το οδήγησε στο δάσος και το εγκατέλειψε αλλά ότι η μητέρα του επέτρεψε να πάει να παίξει με τα σκυλάκια. Η μητέρα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως άτομο με ψυχολογικές διαταραχές που αγαπάει το κοριτσάκι αλλά ενδεχομένως δεν μπορεί να του δώσει την απαιτούμενη προσοχή. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής περιγράφεται ένα κλονισμένο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο ζούσε η Μαρία-Ειρήνη, γεγονός που ενδεχομένως συνετέλεσε στην αυστηρή αντιμετώπιση των γονιών από τις δικαστικές Αρχές.

Η μητέρα και ο πατέρας πέρασαν δύο βράδια στο κρατητήριο, καθώς ο Εισαγγελέας τους παρέπεμψε να δικαστούν την Τετάρτη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Η δίκη τους πήρε τελικά αναβολή λόγω της αποχής των δικηγόρων και έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι για να δουν το παιδί τους μετά τρεις ημέρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην απολογία τους υποστήριξαν ότι γιόρταζαν στη μάντρα του παππού της 4χρονης όταν ξαφνικά η Μαρία διέφυγε της προσοχής τους και χάθηκε. Πρόσθεσαν δε ότι πιστεύουν ότι κάποιος άρπαξε το παιδί και πως δεν είναι δυνατόν να πήγε τόσο μακριά μόνο του.

---------------

Μήνυση κατά αγνώστων για αρπαγή από τους γονείς της μικρής Μαρίας

Για τις 6 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη τους.

Στην αποκάλυψη ότι οι γονείς της μικρής Μαρίας, που εξαφανίστηκε ανήμερα το Πάσχα και βρέθηκε περίπου 24 ώρες μετά, κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων για αρπαγή του κοριτσιού, προχώρησε το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος της οικογένειας.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», η οικογένεια του μικρού κοριτσιού, κατέθεσε χθες, Τετάρτη, τη μήνυση.

Την ίδια στιγμή, η Εισαγγελέας Ανηλίκων με εντολή της οποίας η μικρή Μαρία-Ειρήνη παραμένει στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», απαγορεύει να παραδοθεί στους γονείς το παιδί, μέχρι νεοτέρας.

Χθες, οι γονείς του κοριτσιού έφυγαν ελεύθεροι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 6 Μαΐου, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

---------------

Οι πιθανές διαδρομές που μπορεί να πήρε η μικρή Μαρία


Η εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" έδειξε τις πιθανές διαδρομές που μπορεί να ακολούθησε η μικρή Μαρία.

Το κοριτσάκι που εντοπίστηκε στη λεωφόρο Καβάλας σε απόσταση περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων από το σημείο από όπου χάθηκε, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Παίδων", όπου θα παραμείνει έως ότου η εισαγγελέας Ανηλίκων αποφανθεί για την επιστροφή του στο σπίτι του.

Δείτε το βίντεο από το STAR:



---------------

H θεία της μικρής Μαρίας ξεσπά: Όλοι έχουν βγάλει την κακία τους


Ξέσπασε η θεία της μικρής Μαρίας καθώς όπως δήλωσε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" όλοι έχουν βγάλει την κακία τους και κρίνουν.

"Με έχει ενοχλήσει ο διασυρμός των γονιών και οι ανακρίβειες που λέγονται. Με ενοχλεί που δεν σέβονται τα υπόλοιπα ανήλικα παιδιά του αδελφού μου. Αυτά τα παιδιά δεν τα σκέφτηκε κανένας" δήλωσε η θεία της μικρής Μαρίας.

"Έκριναν τον αδελφό μου επειδή δεν έκλαιγε. Δηλαδή αν έκλαιγε θα ήταν καλά; Αυτό ήταν το πρόβλημα; Δεν έπρεπε να κρατήσει την ψυχραμία του;" κατέληξε.

Δείτε το βίντεο από το STAR:



---------------

Ολόκληρη η δικογραφία για την εξαφάνιση της 4χρονης

«Η μικρή Μαρία – Ειρήνη κοιμήθηκε κάτω από τα δέντρα επάνω σε κλαδιά» αναφέρει το κατηγορητήριο σε βάρος των γονιών της.

Με τις αρχές να αναζητούν ακόμη λεπτομέρειες για τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε ανήμερα του Πάσχα η 4χρονη Μαρία – Ειρήνη αποκλείουν, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, το σενάριο της αρπαγής. Αυτό που προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος των γονιών της μικρής, που κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, είναι ότι το παιδί κοιμήθηκε μόνο μέσα στο δάσος αφού προηγουμένως περιπλανήθηκε χωρίς νερό και φαγητό.

Οι εισαγγελικές αρχές αποδίδουν δόλο στους γονείς της μικρής Μαρίας- Ειρήνης οι οποίοι όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο »αν και είναι υποχρεωμένοι να την φροντίζουν και να την προστατεύουν λόγω του νεαρού της ηλικίας της , εξέθεσαν αυτή σε μεγάλο κίνδυνο για τη σωματική της υγεία και ακεραιότητα». Στο έγγραφο περιγράφεται ο χώρος της μάντρας αυτοκινήτων στο Σχιστό, απ’ όπου εξαφανίστηκε το παιδί, η οποία «συνορεύει από την μια πλευρά με γκρεμό» και από την άλλη με την Λ. Σχιστού.

Σύμφωνα με την κατηγορία οι γονείς άφησαν μόνη της τη μικρή σε ένα μεγάλο χώρο με παλιά αυτοκίνητα, ψυγεία και παλιοσίδερα και ενώ «υπήρχε μουσική με υψηλή ένταση» λόγω του Πάσχα με αποτέλεσμα η μικρή «να διαφύγει της προσοχή τους και να απομακρυνθεί περιπλανώμενη μόνη και αβοήθητη κατά το μεγαλύτερο μέρος της 1-5-16 και την νύκτα της 2-5-16 σε παρακείμενη δασώδη έκταση όπου και κοιμήθηκε κάτω από τα δέντρα επάνω σε κλαδιά….».

«Με άφησε η μαμά μου»

Οι οδηγοί που εντόπισαν την 4χρονη το πρωί της Δευτέρας στη Λεωφόρο Αθηνών έκαναν λόγο, στις καταθέσεις τους, για ένα σοκαρισμένο και ταλαιπωρημένο παιδί.

Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς ο πρώτος οδηγός που είδε το παιδί και σταμάτησε:
«Ήταν μόνο του και φοβισμένο. Είχα δει στην τηλεόραση και στο ίντερνετ ότι στην περιοχή Σχιστού είχε εξαφανιστεί ένα κοριτσάκι και το αναζητούσαν. Τα χαρακτηριστικά του ταίριαζαν απόλυτα. Το κοριτσάκι ήταν καλά στην υγεία του αλλά αρκετά φοβισμένο και ταλαιπωρημένο».

Μια ακόμη οδηγός αναγνώρισε τη μικρή όταν την είδε να κάθεται μόνη της στην άκρη του δρόμου και σταμάτησε το αυτοκίνητο της. «Ρώτησα το κοριτσάκι πως το λένε και μου είπε ότι ονομάζεται «Μαρία», επίσης μου είπε ότι έχει άλλα δύο αδελφάκια. Επειδή το παιδί κρύωνε το σκέπασα και του έδωσε λίγο να φάει γιατί πείναγε. Τέλος όταν το ρώτησα πως βρέθηκε εδώ μου απάτησε «Με άφησε η μαμά μου», είπε η γυναίκα στην κατάθεση της.

Αλλά και ο αστυνομικός ο οποίος μίλησε πρώτος στην Μαρία –Ειρήνη έκανε αναφέρθηκε στη μικρή λέγοντας πως »ήταν εμφανώς σοκαρισμένη από το γεγονός ότι περιπλανιόταν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και της νύχτας στο δάσος και ανέφερε κάποια στιγμή ότι κοιμήθηκε κάτω από τα δέντρα σε κάτι κλαδιά».

Όπως είπε ο αστυνομικός η μικρή «Επανέλαβε πολλές φορές ότι την άφησε η μητέρα της και ότι εκείνη την έψαχνε φοβισμένη και τη φώναζε, αλλά δεν ήταν πουθενά. Τη ρώτησα αν άκουσε κανέναν να τη φωνάζει ή αν είδε κάποιον να την ψάχνει και μου είπε πως όχι. Τη ρώτησα επανειλημμένα αν η ίδια από μόνη της διέφυγε την προσοχή των γονιών της και χάθηκε στο δάσος αλλά εκείνη επέμενε ότι την άφησε η μητέρα της».
Στην κατάθεση του ο αστυνομικός περιέγραψε ότι »ύστερα από κάποια ώρα το παιδί άρχισε να κουράζεται και να διαμαρτύρεται και να ζητάει τη μητέρα του, την οποία κάλεσα στο χώρο». Όπως αναφέρει ο αστυνομικός όταν η μικρή συναντήθηκε με την μητέρα της »συνέχισε να λέει και σε εκείνη ότι την άφησε μόνη της στο δάσος». Ωστόσο, ο αστυνομικός διευκρίνισε στην κατάθεση του πως λόγω της ηλικίας της μικρής «είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το κατά πόσο η περιγραφή της εξαφάνισης είναι ακριβής και πραγματική».

«Ουρλιάζαμε όλοι το όνομά της»

Οι γονείς της 4χρονης, οι οποίοι δικάζονται αύριο στο Αυτόφωρο, επέλεξαν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της σιωπής ενώπιον των αστυνομικών όταν τους ανακοινώθηκε ότι θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Ωστόσο, νωρίτερα είχαν περιγράψει στους αστυνομικούς τις στιγμές που ακολούθησαν της εξαφάνισης του παιδιού και τις προσπάθειες που έκαναν, όπως είπαν, για να την εντοπίσουν. Μαζί τους και τα μέλη της παρέας που γιόρταζαν όλοι μαζί το Πάσχα. Αυτό που παρατηρείται, πάντως, είναι απόκλιση τουλάχιστον μισής ώρας στις περιγραφές των μαρτύρων που μιλούν για τη στιγμή της εξαφάνισης της μικρής.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα: «Σηκώθηκα από το τραπέζι για να κόψω πεπόνι. Εκείνη τη στιγμή τα δύο ανήλικα τέκνα μου ήταν στην αυλή και παίζανε, δίπλα ακριβώς στο τραπέζι. Ενώ ήμουν μέσα στο σπίτι, άκουσα τον άντρα μου να φωνάζει και να αναζητά την ανήλικη Μαρία - Ειρήνη. Με ρώτησε εάν την είχα δει. Μου είπε ότι δεν τη βρίσκει και άρχισα και εγώ να την αναζητώ στο χώρο της μάντρας, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο».

Ο παππούς της 4χρονης κατέθεσε, μεταξύ άλλων ότι: «Η μικρή εγγονή μου η Μαρία - Ειρήνη γυρνάει και με κοιτάει και μου λέει: «Παππού πάω στο πόνυ» και έπειτα λέει στον μικρό της αδελφό, Γιώργο: «Έλα μαζί». Ο Γιώργος είπε ότι και τότε πήγε προς το μέρος που είχε πάει η γειτόνισσά μας, η Ζωή. Μετά άκουσα τη Ζωή που φώναζε με τρομακτική φωνή τον σύζυγό της, Αντώνη: «Αντώνη έλα, γιατί ανοίξανε τη βρύση». Εγώ καθόμουν στο τραπέζι και είδα τη Μαρία να πηγαίνει προς το μικρό πόνυ που έχουμε στην αυλή. Ο Αντώνης σηκώθηκε να κλείσει τη βρύση. (...) Τότε σηκώθηκα και έψαξα να βρω τη Μαρία - Ειρήνη. Αρχικά πήγα προς το πόνυ και όταν έφτασα δεν την είδα. Τότε ουρλιάζαμε όλοι το όνομά της για να μας ακούσει και απλωθήκαμε κατά μήκος τη μάντρας».

---------------

Καταπέλτης ο Εισαγγελέας για τους γονείς της μικρής Μαρίας


Νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες, που επαναφέρουν τα σενάρια της αρπαγής, έρχονται στο φως για την εξαφάνιση της μικρής Μαρίας.

Δριμύ όμως είναι και το κατηγορώ του Εισαγγελέα για τις ευθύνες των γονιών του παιδιού. «Από κοινού ενεργώντας, ύστερα από συναπόφαση και με κοινό δόλο, με πρόθεση εξέθεσαν και κατέστησαν αβοήθητο πρόσωπο που το έχουν στην προστασία τους και που έχουν την υποχρέωση να το διατρέφουν και να το περιθάλπουν» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Εισαγγελέας.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.