Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Τρίωρη στάση εργασίας των σιδηροδρομικών την Κυριακή 8 Μαΐου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συμμετέχει στον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου, προκηρύσσοντας 3ωρη στάση εργασίας από τις 05:00 έως και τις 08:00 για όλα τα τρένα εκτός των αρτηριακών αμαξοστοιχιών.

«Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την ψήφιση, από την Κυβέρνηση, των «προαπαιτούμενων» από τους δανειστές για την εκταμίευση της δόσης. Για μια ακόμη φορά, τα συνήθη υποζύγια εργαζόμενοι και συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό. Οι σιδηροδρομικοί όπως και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι, αντιδρούμε, τόσο στις προθέσεις των δανειστών όσο και στις αλλαγές της Κυβέρνησης στο ασφαλιστικό που θα μετατρέψουν τις συντάξεις, όταν και αν αυτές δοθούν, σε προνοιακά επιδόματα, και υποθηκεύουν το μέλλον των επόμενων γενεών« αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προσλήψεις προσωπικού και αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ. Καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:00, ενώ η προσυγκέντρωση θα γίνει στα γραφεία της Ομοσπονδίας στις 9:30.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.