Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Tο πλοίο φάντασμα που έπλεε ακυβέρνητο για 38 χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μυστήριο πλανάται γύρω από το μεταφορικό πλοίο «SS Baychimo» που ταξίδευε ακυβέρνητο για 38 ολόκληρα χρόνια.

Tο πλοίο φάντασμα που έπλεε ακυβέρνητο για 38 χρόνια - ΦΩΤΟ

Το SS Baychimo κατασκευάστηκε στη Σουηδία το 1914 και ανήκε στην εταιρεία «Hudson’s Bay», η οποία εμπορευόταν γούνες και δέρματα στις ακτές του βορειοδυτικού Καναδά.

Το πλοίο είχε μήκος 70 μέτρα και ταχύτητα 10 κόμβων την ώρα και είχε πραγματοποιήσει 9 επιτυχημένα ταξίδια κατά μήκος των βόρειων ακτών του Καναδά, μεταφέροντας δέρματα με προορισμό την Ευρώπη.

Την 1η Οκτωβρίου του 1931, το πλοίο παγιδεύτηκε στον πάγο. Το πλήρωμα το εγκατέλειψε και στη συνέχεια ταξίδεψε με τα πόδια στον πάγο μέχρι να βρει καταφύγιο. Ωστόσο, όταν οι ναύτες επιχείρησαν να επιστρέψουν στο πλοίο, το SS Baychimo είχε αποκολληθεί από τους πάγους. Την πρώτη φορά όμως δεν έπλευσε μακριά, καθώς γρήγορα εγκλωβίστηκε ξανά στον πάγο.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έστειλε αεροσκάφος να παραλάβει 22 άτομα από το πλήρωμα, ενώ 15 άτομα έμειναν πίσω για να προσέχουν το σκάφος. Οι ναυτικοί, όντας έτοιμοι να περάσουν ολόκληρο τον χειμώνα στην περιοχή, κατασκεύασαν ένα μικρό καταφύγιο κοντά στο πλοίο. Ωστόσο στις 24 Νοεμβρίου μια ισχυρή χιονοθύελλα έπληξε την περιοχή και, όταν ο καιρός βελτιώθηκε, δεν υπήρχε κανένα ίχνος του πλοίου στον ορίζοντα.

Ο πλοίαρχος υπέθεσε ότι το πλοίο πρέπει να αποκολλήθηκε κατά τη διάρκεια της θύελλας και να βυθίστηκε. Λίγες μέρες αργότερα όμως ένας κυνηγός φώκιας τον ενημέρωσε ότι είχε δει το πλοίο σε απόσταση 72 χλμ από την τοποθεσία που βρίσκονταν.

Για δεύτερη φορά το πλήρωμα κατάφερε να εντοπίσει το σκάφος αλλά αυτή τη φορά, πιστεύοντας ότι το Baychimo δεν θα άντεχε τη χειμερινή κακοκαιρία, αποφάσισαν να απομακρύνουν τα πιο πολύτιμα από τα δέρματα που μετέφερε, ώστε να μεταφερθούν στην Ευρώπη με αεροσκάφη. Έκτοτε το πλοίο εγκαταλείφθηκε για πάντα.

Παρ’ όλα αυτά, το Baychimo δεν βυθίστηκε. Μάλιστα, μέσα στις επόμενες δεκαετίες υπήρξαν πολλές μαρτυρίες ανθρώπων που το είδαν. Υπήρξαν δε αρκετές φορές που ναυτικοί κατάφεραν να μπουν στο πλοίο, ωστόσο το εγκατέλειψαν ξανά είτε επειδή δεν υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός για να το ρυμουλκήσουν είτε λόγω του κακού καιρού.

Το πλοίο επί 38 χρόνια έπλεε μόνο του, ακυβέρνητο, σαν στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό και τον Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό. Εθεάθη ακόμα και στον Βόρειο Πόλο, το 1969. Τότε ήταν και η τελευταία φορά που το είδε ανθρώπινο μάτι.

Δείτε τη φωτογραφία εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.