Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Οι καινοτόμες εφαρμογές που θα αξιοποιηθούν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διακρίθηκαν στο διαγωνισμό «ΙΤ4gov».

Πολλές από τις 10 εφαρμογές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό «ΙΤ4gov» θα επιδιωχθεί να αξιοποιηθούν από φορείς του δημοσίου, με σκοπό να αλλάξει η καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό υπογραμμίζει το υπουργείο Οικονομίας, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και ανακοινώθηκαν οι 3 νικητές του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός «ΙΤ4gov» αποτελεί μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για την ανάδειξη, πιστοποίηση, αξιοποίηση και επιβράβευση, καινοτόμων εφαρμογών για τη διοικητική μεταρρύθμιση, οι οποίες θα στηρίζονται στις νέες τεχνολογίες.

Στόχος του διαγωνισμού αποτελεί η εξεύρεση καινοτόμων υπηρεσιών που δεν διατίθενται στην αγορά και στοχεύουν στη δόμηση νέων εναλλακτικών μοντέλων απλούστευσης διαδικασιών στη δημόσια διοίκηση και αποτελεσματικών υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θα προσφέρουν πρωτοπόρες λύσεις, παρέχοντας αξιοποιήσιμες υπηρεσίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην οποία παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την έρευνα Κώστας Φωτάκης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ανακοινώθηκαν οι 3 νικητές από τις 10 προτάσεις που είχαν προκριθεί.

Το 1ο βραβείο κέρδισε η εφαρμογή «El Recibo», το 2ο βραβείο η εφαρμογή «NoPaperGov» και το 3ο βραβείο η εφαρμογή «sense.city».

Τα βραβεία αντιστοιχούν στα εξής χρηματικά ποσά:

1ο βραβείο: 4.000 ευρώ
2ο βραβείο: 2.000 ευρώ
3ο βραβείο: 1.000 ευρώ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.