Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Εισαγγελική έρευνα για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Λουράντος.

Το κατώφλι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου πέρασε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ. Λουράντος ο οποίος, όπως είπε, ενημέρωσε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για ελλείψεις στα φάρμακα.

Ήδη, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας , διενεργείται προκαταρκτική έρευνα μετά τις καταγγελίες του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα. Η έρευνα διετάχθη μετά από εξώδικο που είχε κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στη συνέχεια διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα διερευνηθούν οι καταγγελίες για ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα αλλά και η τυχόν ποινική ευθύνη φαρμακευτικών εταιρειών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Λουράντος επεσήμανε πως κάθε μέρα οι ελλείψεις πολλαπλασιάζονται. «Ήρθα εδώ και ενημέρωσα την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με στοιχεία. Θα φέρουμε και νέα στοιχεία, γιατί μας ζητήθηκε ένας πιο εμπεριστατωμένος φάκελος», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας: «Αναφέραμε ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα, εταιρείες και φαρμακαποθήκες που δεν εφοδιάζουν την αγορά και κάνουν εξαγωγές. Ζητούμε την παρέμβαση του ΕΟΦ.»

Ο κ. Λουράντος κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι οι ελλείψεις είναι μεγαλύτερες. «Ειδικά αυτήν την εποχή με τους πρόσφυγες αλλά και τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει η κοινωνία η ανάγκη ύπαρξης όλων των φαρμάκων είναι μεγάλη», τόνισε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.