Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Άρση των διημερεύσεων στα φαρμακεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ισχύουν οι διανυκτερεύσεις.

Σε άρση των διημερεύσεων (από τις 8:00 έως τις 20:00) από τις 4 Μαΐου, καλεί τους φαρμακευτικούς συλλόγους ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, και διευκρινίζει ότι η απόφαση δεν αφορά τις διανυκτερεύσεις, οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα φαρμακεία θα μένουν ανοικτά μέχρι το μεσημέρι ή μέχρι αργά το βράδυ εάν ο φαρμακοποιός έχει επιλέξει το διευρυμένο ωράριο. Αυτή η εξέλιξη θα δυσκολέψει τους πολίτες που θα ψάχνουν ανοιχτό φαρμακείο.

Την αρχή για άρση των διημερεύσεων κατά τις εργάσιμες ημέρες πλην αργιών, Σαββάτου και Κυριακής, έκανε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, επισημαίνοντας ότι αυτή η απόφαση «εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του φαρμακευτικού κλάδου να οριστεί εκ μέρους της πολιτείας συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, πέραν του οποίου θα ορίζονται καθημερινά οι εφημερίες».

Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για «χάος», απορρύθμιση» της αγοράς και «κατάρρευση» των εφημεριών, ως αποτέλεσμα της απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακειών. «Επικρατεί πλήρης σύγχυση για το ωράριο, τις διημερεύσεις και τις διανυκτερεύσεις» αναφέρουν χαρακτηριστικά και ζητούν από το υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει το θέμα και να προχωρήσει σε ρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.