Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Αυτοκίνητο της Google χωρίς οδηγό τράκαρε με λεωφορείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η πρώτη φορά που ευθύνεται για τρακάρισμα.

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που ένα αυτοκίνητο της Google ενεπλάκη σε τροχαίο, ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που ευθύνεται το όχημά της ευθύνεται για το τρακάρισμα.

Τι και αν μέχρι πρόσφατα η Google υπερηφανευόταν ότι τα αυτοκινούμενα οχήματά της διένυσαν πάνω από 1.6 εκατομμύρια χιλιόμετρα χωρίς να προκαλέσουν ούτε ένα ατύχημα, αυτό όμως από τον Φεβρουάριο δεν ισχύει πια.

Στις 14 Φεβρουαρίου ένα Google car ενεπλάκη σε ατύχημα στην Καλιφόρνια. Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο κινούνταν στην δεξιά πλευρά όταν όμως πλησίασε σε διασταύρωση βρέθηκε μπροστά του ένας σάκος με άμμο.

Στην προσπάθειά του να το αποφύγει, κινήθηκε στην αριστερή λωρίδα και εκείνη τη στιγμή βρέθηκε μπροστά του ένα λεωφορείο το οποίο δεν πρόλαβε να μειώσει ταχύτητα. Τα οχήματα συγκρούστηκαν χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Ο άνθρωπος που βρίσκονταν μέσα στο όχημα της Google ανέφερε ότι ο ίδιος εκτίμησε πως το λεωφορείο θα επιβράδυνε ώστε να αφήσει το αυτοκίνητο να περάσει κι έτσι δεν παρέκαμψε τον υπολογιστή - «εγκέφαλο» της αυτόνομης οδήγησης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Google, αναφέρει: «Φέρουμε σαφώς κάποια ευθύνη, γιατί εάν το όχημά μας δεν είχε αλλάξει κατεύθυνση, δεν θα είχε συμβεί η σύγκρουση. Παρόλα αυτά, ο ελεγκτής οδηγός μας πιστεύει πως το λεωφορείο θα επιβράδυνε ή θα σταματούσε για να μας επέτρεπε να μπούμε στην κυκλοφορία και θα υπήρχε αρκετός χώρος για να συμβεί αυτό».

«Από δω και στο εξής, τα αυτοκίνητά μας θα αντιλαμβάνονται καλύτερα ότι τα λεωφορεία (κι άλλα μεγάλα οχήματα) είναι λιγότερο πιθανόν να παραχωρήσουν προτεραιότητα σε εμάς απ’ ό,τι σε άλλου τύπου οχήματα και ελπίζουμε να χειριστούμε καταστάσεις σαν κι αυτή με μεγάλη επιδεξιότητα στο μέλλον», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.