Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Η εννιάχρονη αλκοολική που έγινε bodybuilder

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μιλάει για την ιστορία της και πώς άλλαξε η ζωή της.

Όταν δοκίμασε την πρώτη γουλιά αλκοόλ, η 44χρονη σήμερα Angela Wood, ήταν μόλις εννέα ετών και όπως στα περισσότερα παιδιά σε αυτήν την ηλικία, δεν της άρεσε η γεύση. «Ήταν αηδιαστικό, αλλά αμέσως ένιωσα το αποτέλεσμα. Ήθελα κι άλλο», αποκαλύπτει η ίδια στη Daily Mail Αυστραλίας.

Αυτό θα σηματοδοτούσε και την έναρξη μιας 14ετούς τουλάχιστον μάχης με το αλκοόλ. Η γυναίκα από το Rawson της Βικτώρια, στην Αυστραλία μοιράζεται την ιστορία της, από τον εθισμό στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά μέχρι την κατάθλιψη και τις τάσεις αυτοκτονίας αλλά επιπλέον και τη σωτηρία της από το χείλος του γκρεμού με αποτέλεσμα να είναι σήμερα μια bodybuilder.



«Ξεκίνησα το ποτό όταν άρχισα να κάνω παρέα με μια ομάδα μεγαλύτερων ατόμων. Ο πατέρας μου έπινε πολύ με παρέα στο σπίτι, τα παιδικά μου χρόνια ήταν δυστυχισμένα και εξαθλιωμένα. Οι άνθρωποι με τους οποίους συνδεόμουν έμοιαζαν να διασκεδάζουν. Ήμουν δυστυχισμένη στη ζωή μου και το ποτό έπαιρνε όλο αυτό το φόβο και τον πόνο μακριά. Την πρώτη φορά που ήπια, μπλόκαρα αλλά θυμόμουν ότι η παρέα γελούσε μαζί μου την επόμενη μέρα που συνήλθα. Δεν συνειδητοποίησα ότι γελούσαν εναντίον μου. Νόμιζα ότι γελούσαν σαν παρέα μαζί με εμένα», αποκαλύπτει η ίδια.



Από τότε και μετά ξεκίνησε να πίνει αλκοόλ σε κάθε ευκαιρία και οπουδήποτε βρισκόταν. Στην αρχή το έκρυβε στο σπίτι όπου την πρόσεχε κυρίως η μεγάλη της αδερφή αλλά όταν στην ηλικία των 12 ετών έμαθε ότι τα αδέρφια της και εκείνη έχουν διαφορετικό πατέρα, τα πράγματα άλλαξαν δραματικά. «Ξεκίνησα το κάπνισμα και σύντομα τη μαριχουάνα και τη μεθαμφεταμίνη κοντά στην ηλικία των 16 ετών», λέει η ίδια και προσθέτει:



«Και επειδή αυτό έγινε ένα τεράστιο πρόβλημα για μένα, πάντα επέστρεφα στο αλκοόλ επειδή ήταν νόμιμο και ήξερα ότι ήμουν δικαιολογημένη. Περίμενα μέχρι το μεσημέρι πριν πιω ένα ποτό και στο μυαλό μου δεν ήμουν αλκοολική». Προτιμούσε τη μπύρα από το κρασί επειδή θεωρούσε ότι μπορεί να την «ελέγξει» πίνοντας 10 μπύρες την ημέρα.



Στην ηλικία των 18 ετών οπότε και απέκτησε τον πρώτο της γιο ξεκίνησε μια περίοδος αποχής από το αλκοόλ, η οποία δεν κράτησε πάρα πολύ. Σύντομα «έπεσε» ξανά σε αυτό και το περιγράφει ως τη χειρότερη εμπειρία της ζωής της με φορές που δεν μπορούσε καν να σηκωθεί από το κρεβάτι. Το ισχυρό σοκ όμως που την ταρακούνησε και την έκανε να πάρει την απόφαση να αλλάξει ήταν όταν ο 12χρονος πλέον γιος της την ξύπνησε από κάποιες ώρες «συσκότισης» γιατί είχε βρέξει το σεντόνι της.



«Δε θα ξεχάσω ποτέ τη θλίψη στο βλέμμα του» λέει η ίδια και αποκαλύπτει ότι τότε πήρε την απόφαση να αλλάξει για το παιδί της αλλά και για την ίδια. Ενώ περιγράφει την αρχή της νηφαλιότητας ως «το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή της» η Wood δήλωσε ότι είχε την πρώτη πλήρη ημέρα νηφαλιότητας τον Ιούλιο του 2002 μετά από συμμετοχή σε συνεδρίες των Ανώνυμων Αλκοολικών για ένα χρόνο. Έχοντας πάντα ενδιαφέρον για την γυμναστική, ξεκίνησε να ασχολείται ακόμη περισσότερο και ιδιαίτερα με το bodybuilding.



Ο δάσκαλός της τής πρότεινε τότε να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και ξεκίνησε να προπονείται έχοντας πλέον αυτό σαν στόχο. Η διατροφή και ο τρόπος ζωής της άλλαξαν με αποτέλεσμα να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την ιδέα του ποτού, περνώντας βέβαια και «σκοτεινές» περιόδους που έπρεπε να αντιμετωπίσει. Πλέον βγαίνει έξω τα βράδια και όταν βλέπει ανθρώπους με ποτό δεν ζηλεύει αλλά το αντιμετωπίζει σαν ποτήρι με δηλητήριο για την ίδια. «Ποτέ δεν θέλω να ξεχάσω τον πόνο του παρελθόντος μου, αλλιώς θα επιστρέψω», καταλήγει.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.