Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΣΕΑΑ: Απώλειες 25 εκατ. ευρώ έχει δημιουργήσει στο Δημόσιο η «έλλειψη» της απόσυρσης ΙΧ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ έχει χάσει μέχρι σήμερα το Δημόσιο από το Τέλος Ταξινόμησης αλλά και τον ΦΠΑ των καινούριων αυτοκινήτων εξαιτίας της μη παράτασης του μέτρου της απόσυρσης ΙΧ σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ). Παράλληλα επισημαίνεται πως πάνω από 8.000 υποψήφιοι αγοραστές είναι «εγκλωβισμένοι» καθώς δεν μπορούν να αξιοποιήσουν το όφελος της απόσυρσης.

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Φεβρουάριο 2016 υπήρξαν μειωμένες κατά -32,4%, ως προς το μήνα Φεβρουάριο 2015.

Η κατάσταση στην αγορά αυτοκινήτου είναι κατά πολύ χειρότερη, καθώς πολλές από τις ταξινομήσεις του περασμένου μηνός ήσαν αυτοκίνητα που είχαν τελωνιστεί στα τέλη του 2015.

Η συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην παράταση του μέτρου της απόσυρσης, παρά και τις νέες διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τουλάχιστον 8.000 υποψήφιους αγοραστές. Πρόκειται για πελάτες που ενώ απέκτησαν εμπρόθεσμα δικαίωμα έκπτωσης απόσυρσης, δεν κατέστη εφικτό να εξαργυρώσουν αυτήν την απαλλαγή ως την 31η Δεκεμβρίου 2015, καθώς τα αυτοκίνητα που παρήγγειλαν αφίχθησαν μετά την 1η Ιανουαρίου.

Ανάλογες συνέπειες έχουν προκύψει και στα σχετιζόμενα δημοσιονομικά έσοδα, καθώς εκτιμάται ότι ήδη κατά το πρώτο δίμηνο του έτους η υστέρηση των εσόδων από Τέλος Ταξινόμησης και ΦΠΑ των καινούργιων αυτοκινήτων υπερβαίνει τα 25 εκατ. ευρώ.

Τα στοιχεία ταξινομήσεων, ανά κατηγορία οχημάτων, έχουν ως εξής:




Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.