Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Δικαστήριο αναγνώρισε το δικαίωμα «χιαστής υιοθεσίας» σε γκέι ζευγάρι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τετράχρονα κοριτσάκια γεννήθηκαν με τεχνητή γονιμοποίηση στην οποία υποβλήθηκαν δυο γυναίκες που ζουν ως ζευγάρι.

Το δικαίωμα «χιαστής υιοθεσίας» σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών αναγνώρισε το δικαστήριο ανηλίκων της Ρώμης για πρώτη φορά. Όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, πρόκειται για δυο κοριτσάκια τεσσάρων και οκτώ ετών, τα οποία γεννήθηκαν στην Δανία, με τεχνητή γονιμοποίηση στην οποία υποβλήθηκαν οι δυο γυναίκες που ζουν μόνιμα μαζί, ως ζευγάρι.

Τα κοριτσάκια θα φέρουν το ίδιο διπλό επώνυμο και η απόφαση ελήφθη από τους ιταλούς δικαστικούς με αναφορά στην νομοθεσία που ρυθμίζει τις «ιδιαίτερες περιπτώσεις υιοθεσίας».

Η είδηση έλαβε ιδιαίτερη διάσταση στην Ιταλία, λόγω και του ότι, την περασμένη εβδομάδα, η γερουσία της Ρώμης ενέκρινε τα σύμφωνα συμβίωσης των ομοφυλόφιλων αλλά δεν έδωσε, τελικά, πράσινο φως στην δυνατότητα του ενός μέλους του ζευγαριού να υιοθετεί το παιδί του συντρόφου τους. Οι συντηρητικοί, καθολικοί σύμμαχοι του Ματτέο Ρέντσι, κατάφεραν να θέσουν «βέτο» και να μπλοκάρουν την έγκριση του συγκεκριμένου μέτρου.

Οι ιταλικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, όμως, και οι «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» υπογραμμίζουν, σήμερα, ότι αποδεικνύεται έμπρακτα πως οι δικαστές έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν και σε ότι αφορά τις υιοθεσίες των γκέι ζευγαριών, έχοντας ως κύριο σημείο αναφοράς το μέλλον και την ψυχολογική ισορροπία των παιδιών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.