Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Φάρμακα αντί… εισιτηρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια θεατρική παράσταση που στοχεύει στην ευαισθησία και την ανθρωπιά.

«Η μελωδία, που έκανε τα αστέρια να μιλήσουν». Έτσι τιτλοφορείται η θεατρική παράσταση που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων, τη στήριξη του Δήμου Χανίων και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. Κ.Α.Μ., το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 19.00, και την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, στις 11.00, στο θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης». Η συγκεκριμένη δράση όπως επισημάνθηκε το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας των Κοινωνικών Ιατρείων ανά την Ελλάδα και της ανάδειξης της πολυποίκιλης δράσης, που αναπτύσσουν οι εθελοντές τους.

«Ευτυχώς υπάρχουν γύρω μας και οι ευαίσθητοι, που προσπαθούν μαζί, γιατί αλλιώς δεν παλεύεται η δύσκολη ζωή, που είναι χειρότερη για πολλούς συμπολίτες μας σε μια τυφλή κρίση», τόνισε η αντιδήμαρχος πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, εκφράζοντας την ελπίδα η υγεία ως δικαίωμα και η ζωή ως το πολυτιμότερο αγαθό να μην απειληθούν στο άμεσο μέλλον.

«Ως απλός πολίτης αλλά και ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής δεν μπορώ παρά να συγχαρώ το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων και τους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων για τη σημαντική κοινωνική τους προσφορά με την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους συνανθρώπους μας, υπηρετώντας τις αξίες εκείνες, που καθιστούν τον καθένα μας άνθρωπο: την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό και την ανιδιοτέλεια», επεσήμανε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μανώλης Φραγκάκης.

Κάλεσμα για την παρακολούθηση της παράστασης απηύθυνε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Αλληλεγγύης Χανίων, Μηνάς Βουλγαρίδης, τονίζοντας ότι η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ οι θεατές θα μπορούν να συμμετέχουν στην καμπάνια του ΚΙΦΑΧ για συλλογή φαρμάκων, φέρνοντας μαζί τους στην παράσταση ό,τι φάρμακα τυχόν έχουν και δεν χρησιμοποιούν ή θέλουν να προσφέρουν στους δεκάδες άπορους και ανασφάλιστους ασθενείς, που εξυπηρετεί το ΚΙΦΑΧ.

Την παραγωγή, τη συγγραφή του έργου, τη μουσική, τα κουστούμια, τα σκηνικά, τη σκηνοθεσία και τις κατασκευές για τα σκηνικά έχει επιμεληθεί ομάδα εθελοντών του , οι οποίοι και παίρνουν μέρος στην παράσταση. Στο Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο στα Χανιά υπάρχουν περισσότερες από 800 καρτέλες κυρίως ανασφάλιστων και απόρων που βρίσκουν φροντίδα από 18 ειδικότητες εθελοντών γιατρών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.