Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Προχωρά η διαδικασία για το «έξυπνο» ηλεκτρονικό εισιτήριο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στις διαδικασίες για την προμήθεια του αποκαλούμενου έξυπνου ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τα μαζικά μέσα μεταφοράς.

Το Δ Τμήμα του ΣτΕ, με σειρά αποφάσεων του, απέρριψε ως αβάσιμη την προσφυγή της εταιρείας «ΜΕΤΚΑ Α.Ε. –ΑΤΕΣΕ Α.Ε.» κατά του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) που αφορούσε στην διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού .

Με την προσφυγή που κατέθεσε η εταιρία, μετά τον αποκλεισμό της από τις διαδικασίες, στρεφόταν κατά της διεξαγωγής του διεθνούς διαγωνισμού, προϋπολογισμού 94 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ, για τη «μελέτη, χρηματοδότηση, εγκατάσταση, υποστήριξη λειτουργίας, συντήρησης και την τεχνική διαχείριση, ενός ενιαίου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου» για τα μαζικά μέσα μεταφοράς. Σε αυτόν προβλέπεται η έκδοση ηλεκτρονικών καρτών που θα αντικαταστήσουν τα χάρτινα εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, η επικύρωσή των οποίων θα γίνεται χωρίς ο επιβάτης να εισάγει την κάρτα στο μηχάνημα.

Επιπλέον, προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση επικυρωτικών μηχανημάτων καθώς και η εγκατάσταση πυλών εισόδου στους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία είχε ασκήσει προδικαστική προσφυγή η οποία απορρίφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ, απόφαση που οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν νόμιμη. Ανάδοχος του έργου έχει ανακηρυχθεί η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ- LG CNS CO LTD».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.